Doliu imens in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins preotul care a participat la demonstratiile de la Colectiv

Este doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins preotul Petrea Petrea, paroh al bisericii ”Tuturor Sfintilor” din Focsani.

Preotul era internat la Spitalul Fundeni, din Bucuresti. La varsta de 63 de ani, preotul a decedat.  El era revolutionar si participant la demonstratiile Colectiv.

Pe parcursul vietii, preotul s-a implicat in viata comunitatii, nu doar prin slujba in sanul bisericii, ci si in viata sociala.

A decedat preotul Petrea Petrea, participant la demonstratiile de la Colectiv.

Publicitate

Chiar daca boala se agravase in ultimii ani si starea de sanatate era precara, preotul Petrea Petrea a continuat sa slujeasca in biserica pana de curand, cand a fost necesara internarea la Spitalul Fundeni din Bucuresti, acolo unde si-a gasit si sfarsitul.

Preotul Petrea Petrea a facut o criza de pancreas, care i-a fost si fatala, potrivit surselor Monitorului de Vrancea. Preotul suferea si de diabet.

”Din cate stiu, dumnealui avea diabet si se pare ca acum a facut o criza de pancreas si asta a fost. Dumnealui a slujit in Sud dupa ‘90 impreuna cu parintele Dragoi la Mausoleu, si apoi a fost infiintata parohia ”Tuturor Sfintilor” in sensul ca s-a emis un document ca se infiinteaza parohia respectiva urmand a dobandi un teren si a contrui o biserica, si inca de la bun inceput el a fost numit paroh acolo.

Citeste si articolul :   Doliu pentru Sue Ellen din serialul „Dallas”, fiul ei s-a stins din viata: „Era iubit de toata lumea”

A slujit pana de curand. Adica in ultimele saptamani s-au agravat problemele dumnealui de sanatate. Nu era pensionar, in august ar fi implinit 64 de ani. Din cate stiu, decesul a survenit la spitalul Fundeni din Bucuresti, ieri”,a spus marti, peotul Oscar Dumitru Frunza, protoiereu in cadrul Protoieriei Focsani II.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.