Premierul Ludovic Orban, decizie de ultima ora! Ce se intampla in Romania incepand cu 1 iulie

Marti, Ludovic Orban a venit cu o decizie importanta in ceea ce priveste masurile de relaxare care sunt asteptate in Romania incepand cu 1 iulie. Din cauza evolutiei negative a pademiei de COVID-19, premierul Romaniei a anuntat ca aceste masuri vor fi amanate.

Premierul a anuntat ca va sustine in Guvern propunerea facuta de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta in ceea ce priveste renuntarea la noi masuri de relaxare.

„Este o cifra care ne face sa ramanem in garda, sa ramanem concentrati si mobilizati pentru aplicarea masurilor pe care le-am adoptat si evolutia numarului de cazuri ne-a si determinat sa amanam alte masuri de relaxare. (…) Miercuri este sedinta de Guvern, dar eu nu sunt ca alti premieri care intr-un fel voteaza ca premier si in alt fel ca parlamentar.

Eu am votat ca presedinte al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pentru propunerea formulata de CNSU si voi sustine in Guvern adoptarea propunerii formulate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta”, a spus Orban.

Publicitate

Cel mai recent bilant al infectarilor cu COVID-19 a fost publicat de catre Grupul de Comunicare Strategica. Acesta inregistrand 388 de cazuri noi in Romania. Joia trecuta fiind inregistrat apogeul cazurilor, insumand 460 de cazuri de imbolnaviri. Facand o comparatie, numarul cazurilor este in scadere, dar inca sunt sanse foarte mari de raspandire a virusului.

Pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 26.970 de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) pana pe 30 iunie 2020. Dintre caazurile confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, iar 19.050 de persoane au fist vindecate si 1.091 pacienti asimptomatici, externati dupa 10 zile de la depistare.

Pana astazi, 30 iunie 2020, 1.651 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. In intervalul 29.06.2020 (10:00) – 30.06.2020 (10:00) au fost inregistrate 17 decese (12 barbati si 5 femei), pacientii fiind internati in spitalele din Arges, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Bucuresti, Neamt, Prahova, Suceava, Teleorman si Vrancea.

Dintre care, 1 deces a fost intregistrat la categoria de varsta 50-59 ani, 4 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 9 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 3 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt au prezentat comorbiditati. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbiditati. De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 388 noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 205 pacienti.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.