Orban, anunt de ultim moment! Ce se intampla cu noile masuri de relaxare

Desi la inceputul relaxarii masurilor, cetatenii au parut ca respecta aceste reguri de protectie impotriva coronavirusului, Ludovic Orban s-a declarat ingrijorat de faptul ca oamenii nu mai respecta masurile de precautie luate de guvern. S-a ajuns„intr-o devalmasie si nu s-a mai respectat nicio regula”, spune Orban.

„Miercuri voi convoca toti ministri si toate institutiile care au atributii de control pentru a face o analiza a planului de masuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a vazut clar ca in foarte multe locuri nu s-au respectat regulile si exista un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectarii acestor reguli”, a declarat premierul.

Guvernul o sa dea noile masuri dupa o evaluare cu specialistii, in functie de evolutia virusului

”Orice masura de relaxare va fi dezbatuta in structurile de specialisti, in Consiliul de Suport Tehnico-Stiintific, in cadrul INSP, in cadrul comisiei anti COVID, dupa care vom discuta in CNSU si in Guvern. Daca vom lua noi masuri de relaxare, le vom anunta public. Va spun ca evolutia din ultimele 10 zile este o evolutie care ne face sa fim foarte precauti in masurile ulterioare de relaxare.

In calitate de premier prefer sa va prezint deciziile luate. Stiti foarte bine ca planul de relaxare pe care l-am pus la punct cu specialistii este un plan de relaxare in etape, din 15 in 15 zile, si ca este necesara o evaluare inainte de a adopta alte masuri asupra modului in care s-au desfasurat lucrurile. Din cauza asta masurile le-am anuntat cu o zi, doua inainte de intrarea in vigoare a masurilor”, a declarat Ludovic Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.