Cine este femeia din Alba care s-a stins la 39 de ani, din cauza noului virus. Ce spune sora sa si medicul Dan Crainic

Femeia in varsta de 39 din Alba Iulia a decedat luni in urma infectarii cu noul virus, desi nu suferea de nicio alta boala, potrivit medicilor. La radiografie, medicii au constatat ca plamanii femeii au fost afectati drastic de boala.

Medicul Dan Crainic i-a analizat radiografia si a explicat de ce a decedat femeia.

radiografie plamani

”Avea saturatii mici de oxigen. Avand in vedere toata simptomatologia care orienta spre o afectiune respiratorie, in contextul epidemiologic, s-a suspicionat de la inceput o infectie cu virusul. Starea era proasta, s-a internat de urgenta in serviciul de terapie intensiva, in izolare. Avem un spatiu tampon unde internam pacientii pana avem confirmarea de laborator care ne spune daca sunt sau nu infectati cu virusul acesta”, a declarat medicul Dan Crainic.

Publicitate

Medicul spune ca la un moment dat, femeia s-a simtit mai binee, dar pentru putin timp.

”Dar in cazurile astea, starea e buna acuma dar peste doua minute starea se agraveaza brusc si asa cum s-a si intamplat cu pacienta, in jurul orei 16:00, a facut stop cardio-respirator. A fost resuscitata, ventilata si pusa pe ventilatie mecanica. Intre timp am primit si testul de laborator care a confirmat si diagnosticul de infectie cu virus SARS-COV2, in consecinta am continuat tratamentul. Din pacate, a doua zi, tot pe la aceeasi ora, a facut un nou stop cardio-respirator, pacienta nu s-a mai putut resuscita si a fost declarat decesul”, a mai spus medicul.

Medicul a negat teoria potrivit careia pacientii cu alte comorbiditati care au decedat in urma infectarii cu coronavirus ar fidecedat oricum.

”Este un pacient cu o comorbiditate, oricare ar fi: hipertensiune, diabet, zaharat, ciroza hepatica… sunt multe boli pe care le poate avea. Probabil ca murea pacientul acela, candva, dar nu acuma. Putea muri peste 5 ani, peste 5 luni, peste 10 luni… dar acuma suprapunerea cu infectia i-a rapit… Nu putem spune ca a murit de boala lui, ca putea sa mai traiasca mult si bine, daca nu facea si infectia asta cu COVID”, a mai declarat Dan Crainic.

Citeste si articolul :   Se prelungeste starea de alerta pentru inca 30 de zile. Hotararea adoptata de CNSU

Cine este femeia din Alba

Ce spune sora femeii

” Nu stiu cu ce sa incep.. nu imi gasesc cuvintele si starea sufleteasca, nu ma ajuta dar din dragoste pentru sora mea trebuie sa o fac. Multi dintre voi mi-ati trimis mii de mesaje intrebandu-ma ce sa intamplat cu sora mea A., nu pot sa raspund la fiecare persoana in parte pentru ca sunteti foarte multi in schimb va pot spune ceea ce stiu eu.

In perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon ca nu se simtea bine, noi nelocuind impreuna stiam doar ce imi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a racit, ca o doare gatul si ca tuseste, toti membrii familiei si toti cei care o cunosteau am trimis-o la medic.

Sora femeii in varsta de 39 de ani din Alba Iulia a scris, intr-o postare pe Facebook, ce s-a intamplat inainte ca aceasta sa ajunga in stare grava pe sectia de ATI.

Postarea integrala, asa cum a fost scrisa

”Nu stiu cu ce sa incep.. nu imi gasesc cuvintele si starea sufleteasca, nu ma ajuta dar din dragoste pentru sora mea trebuie sa o fac. Multi dintre voi mi-ati trimis mii de mesaje intrebandu-ma ce sa intamplat cu sora mea A., nu pot sa raspund la fiecare persoana in parte pentru ca sunteti foarte multi in schimb va pot spune ceea ce stiu eu.

In perioada 15 iunie-19 iunie am vorbit cu ea la telefon ca nu se simtea bine, noi nelocuind impreuna stiam doar ce imi spunea ea la telefon. Mi-a zis ca s-a racit, ca o doare gatul si ca tuseste, toti membrii familiei si toti cei care o cunosteau am trimis-o la medic.

Citeste si articolul :   Restrictii dure la Craiova. Carantina de noapte si in timpul saptamanii

In cele din urma, in data de 20 iunie s-a prezentat la unitatea de urgenta, a fost consultata si lasata acasa, diagnosticul fiind cum se vede si pe reteta IACRS (reprezinta infectia brusc aparuta, difuza, ce cuprinde simultan sau secvential segmente superioare ale cailor prin care circula aerul spre plamani: ,,nas”-rinita, sinus-sinuzita, urechea medie-otita medie, ,,gat”-faringita, amigdalita, adenoidita).

Si-a scos reteta, si-a luat pastilele, apoi in data de 21 iunie s-a prezentat din nou la unitatea de urgenta, simtindu-se tot mai rau.

A internat-o, am vorbit la telefon, mi-a zis ca se simte mai bine, dupa care brusc nu mi-a mai raspuns la telefon. Starea ei am aflat-o pentru ca am sunat la spital, intreband de ea, mi s-a spus ca a facut un stop cardio respirator si ca au mutat-o pe sectia ATI.

Am dorit sa vorbim cu medicul care se ocupa de cazul ei dar era de negasit. Am lasat numarul meu de telefon la o doamna asistenta si am rugat insistent sa ma sune doctorul sa stiu starea ei pentru ca asistenta nu imi dadea detalii, nu m-a sunat nimeni, eu sunand din ora in ora, sa intreb de ea, mi se spunea ca starea ei este grava, ca este intubata si atat ca restul detaliilor trebuie si mi le dea medicul, in data de 22, la ora 8 dimineata am sunat din nou pe sectia ATI, mi-a raspuns doamna doctor Tureanu sau ceva de genul dupa cum s-a prezentat dar mi-a inchis telefonul in nas spunandu-mi ca sora mea a facut din nou un stop cardiorespirator si ca nu are timp sa stea la discutii cu mine….

Citeste si articolul :   Doliu in lumea sportului romanesc. S-a stins dupa o lunga suferinta

Cateva ore mai tarziu am aflat despre deces de la partenerul ei, pe care si pe el l-a anuntat o cunostiinta, am sunat suparata la spital sa mi se comfirme si sa intreb de ce nu ne-au anuntat de la spital si am aflat ca de fapt nu mai aveau numarul meu atat de mult le-a pasat…..

Sora mea a facut o dubla pneumonie, doar atat stiu, acum va las pe voi sa trageti concluziile… daca ea avea COVID de ce iau dat alt diagnostic si aceasta reteta si de ce a fost lasata acasa… adica in data de 20 iunie nu avea COVID, avea Faringita, iar in data de 21 iunie avea Covid sub forma foarte grava. V-am zis tot ce stiu, va rog din suflet sa nu ma mai asaltati cu mesaje si intrebari si sa imi respectati durerea sufleteasca pentru ca orice ar fi, oricare ar fi motivul nimeni nu imi poate da sora inapoi…”, a scris sora femeii pe Facebook

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.