Inca o tara inchide usa in nas romanilor. Sunt prea multe cazuri noi

Dupa ce Estonia a anuntat ca romanii care vin in acesta trebuie sa stea in carantina, o alta tara considera ca Romania nu se incadreaza.

Danemarca a deschis calatoriile catre si dinspre majoritatea tarilor europene, cu exceptia a sase tari, printre care si Romania. Decizia a fost luata pe baza evolutiei cazurilor de coronavirus in fiecare dintre tari, a transmis joi Ministerul danez de Externe, conform agentiei DPA.

Pragul stabilit de autoritatile daneze pentru ridicarea restrictiilor este de cel mult 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori intr-un interval de o saptamana, criteriu in care nu se incadreaza Romania, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta si cea mai mare parte a Suediei vecine.

”Relaxarea avertismentelor de calatorie arata ca atat Danemarca, dar si cea mai mare parte a Europei se afla intr-o pozitie mult mai buna decat cea la care am indraznit sa speram pana foarte recent” in ceea ce priveste evolutia epidemiei, a mentionat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod.

Lista tarilor pentru care se elimina restrictiile de calatorie va fi actualizata saptamanal de MAE danez.

Persoanele venite din unele regiuni ale Suediei, tara in continuare cu un numar semnificativ de noi cazuri zilnice de coronavirus, vor putea intra in Danemarca numai pe baza unei dispozitii speciale care tine cont de rata infectiilor din respectivele regiuni.

Si Norvegia a anuntat relaxarea restrictiilor de calatorie, dar le va mentine de asemenea in cazul Suediei, persoanele revenite din aceasta tara fiind obligate sa ramana in autoizolare 14 zile.

Institutul norvegian de sanatate publica va elabora pana pe 10 iulie o lista cu statele si regiunile pentru care se ridica restrictiile, criteriul fiind de asemenea un raport intre noile contagieri intr-un interval de timp si populatia totala, lista urmand sa fie actualizata la fiecare doua saptamani.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.