Anuntul care da peste cap tot ceea ce stiam. Care este numarul real al bolvanilor de coronavirus, din spitalele bucurestene

Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), spune ca, de la inceputul pandemiei si pana in prezent, in Bucuresti au fost 2302 pacienti infectati cu coronavirus. Tot ASSMB arata si situatia locurilor din principalele spitale Covid si spun ca suntem foarte departe de capacitatea maxima de ocupare.

”Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), continua sa prezinte informatii actualizate zilnic privind cele trei unitati sanitare pe care le are in administrare – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, Spitalul Clinic Colentina si Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” -, aflate in prima linie a luptei impotriva pandemiei de COVID-19.

Duminica, 21.06.2020, la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes”, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 294 persoane, dintre care trei se afla la Terapie Intensiva (ATI).

De la declansarea pandemiei, in aceasta unitate sanitara de faza 1 au fost internate in total 2.273 persoane, din Bucuresti si din tara – din care 1.710 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare numar de pacienti internati dintre toate spitalele COVID din Romania.

La Spitalul Clinic Colentina nu se inregistreaza modificari in situatia internarilor fata de ziua precedenta, insa suntem in masura sa prezentam opiniei publice informatii noi privind situatia pacientilor asimptomatici internati in aceasta unitate sanitara.

Astfel, exista in continuare un numar de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care sapte se afla la Terapie Intensiva (ATI), iar 21 sunt pacienti asimptomatici, care asteapta negativarea testelor in spital, fara a primi un tratament specific. Dintre acestia, 11 persoane au o perioada de asteptare in spital care depaseste 10 zile, iar 8 asimptomatici asteapta negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Ce mai lunga perioada de asteptare, in acest moment, este de 48 de zile.

Citeste si articolul :   Romania se inchide bucata cu bucata. Mii de romani intra in carantina

In total, de la sfarsitul lunii martie si pana in prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internati 542 de pacienti confirmati cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de functionare pentru 455.

Mentionam faptul ca, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitara desemnata suport COVID prin ordin al ministrului Sanatatii, nu are in structura sa o sectie de boli infectioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, situatia este neschimbata fata de raportarea precedenta. Unitatea sanitara, care a preluat pana acum toate cazurile de pacienti infectati care necesitau dializa, a avut internate, de la sfarsitul lunii martie si pana in prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19.

Asa cum se poate vedea din datele disponibile, numarul total de pacienti confirmati cu COVID-19, internati in aceste trei spitale de elita ale Primariei Capitalei, a fost, de la inceputul pandemiei, de 2.302.

Din datele oficiale ale INSP reiese ca, in Bucuresti, pana la aceasta data, a fost inregistrat un numar de aproximativ 2.500 de pacienti confirmati cu COVID-19.”, se arata in comunicatul ASSMB.

Autor