VIDEO: Moastele Sf. Ioan cel Nou, in cel mai mare focar din Romania. Mii de oameni au iesit in strada, unii fara masti si fara distantare sociala

Foarte multi oameni oameni au iesit pe strazile din Suceava, in cel mai mare focar de coronavirus din Romania, pentru a participa la pelerinajul cu Sfintele Moaste ale Sfantului Ioan cel Nou. Moastele sunt duse cu masina prin oras si au facut o oprire si in curtea Spitalului Judetean de Urgenta Suceava.

In imaginile publicate de Monitorul de Suceava se observa cum cetatenii care au participat la procesiune nu respectau distantarea sociala, iar multi dintre ei nu purtau masca de protectie.

Sfintele Moaste au fost depuse in baldachinul special amenajat inca de ieri dimineata, incepand cu ora 05.30. De la primele ore ale diminetii au aparut si primii pelerini, unii din sate apropiate Sucevei, altii mai de departe, care au simtit ajutorul dat in fiecare an de Marele Mucenic.

Inainte de a incepe pelerinajul prin oras, moastele au fost scoase in curtea Manastirii Sfantul Ioan din Suceava, iar pelerinii au participat la slujba. Inaltele fete bisericesti au spus ca au luat toate masurile pentru respectarea regulilor impuse de starea de alerta. Circuitul a fost organizat impreuna cu Politia Locala si cu Jandarmeria pentru ca romanii sa respecte masurile impuse in starea de alerta.

De la Manastirea Sf. Ioan, masina cu moastele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfanta Inviere, Biserica Domnitelor, apoi a coborat la Biserica „Sfantul Gheorghe” Mirauti, la Biserica „Sfantul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfantul Nicolaie”, la Catedrala „Nasterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfanta Vineri”, la Spitalul Judetean Suceava si apoi la Manastirea „Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.