Premierul Orban, anunt de ultim moment: Ce se intampla cu noua etapa de relaxare de la 1 iulie

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a anuntat ca o noua etapa de relaxare va intra in vigoare de la 1 iulie doar daca se inregistreaza ”un nivel previzionat al raspandirii virusului in comunitate”. In momentul de fata acest lucru nu este posibil, numarul de cazuri fiind in crestere.

Orban a afirmat ca apar noi cazuri in aproape toate judetele tarii, iar acet lucru este ”oarecum ingrijorator”. ”Va trebui ca toate organele de control sa fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurata respectarea regulilor impuse pentru protejarea sanatatii oamenilor”, a mentionat premierul.

La ce trebuie sa se astepte romanii incepand cu 1 iulie.

”Etapa de relaxare vine numai in conditiile in care se inregistreaza un nivel previzionat al raspandirii virusului in comunitate. Deocamdata, vedem ca, desi masurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, relaxarea a fost facuta pe baza evaluarilor de riscepidemiologic, la 15 zile, inca avem un numar mare de infectari si este oarecum ingrijorator este ca numarul de persoane infectate este distribuit in aproape toata tara, ceea ce arata ca virusul prezent in comunitate in aproape toate judetele”, a mai spus Orban.

Premierul a mai spus ca este absolut necesara interventia de urgenta pentru a realiza anchetele epidemiologice si pentru izolarea persoanelor cu care cei depistati pozitiv au intrat in contact.

”Din cauza asta trebuie sa luam masuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele diagnosticate. Va trebui ca toate organele de control sa fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurata respectarea regulilor impuse pentru protjarea sanatatii oamenilor”, a mai declarat Ludovic Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.