Incendiu de proportii. Avertizare RO- ALERT

Incendiu puternic in judetul Buzau. Focul a izbucnit miercuri dimineata la un depozit de materiale reciclabile din localitatea Tintesti, din judetul Buzau. Autoritatile anunta ca sunt degajari mari de fum.

Cetatenii au fost avertizati prin sistemul RO-ALERT sa evite zona si sa isi ia masuri de autoprotectie, a transmis Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau.

“Este vorba nu numai de un depozit de baterii uzate, ci si de aparate de uz casnic ce urmau a fi dezmembrate. Se afla pe o platforma betonata in jur de 700 de metri patrati. (…) Incendiul se manifesta cu violenta si degajare mare de fum. In momentul de fata chiar s-a emis un mesaj RO-ALERT pentru cetatenii din municipiul Buzau si zona alaturata depozitului, prin care ii sfatuim sa evite zona in care se manifesta incendiul si, de asemenea, sa isi ia masuri de autoprotectie”, a mentionat purtatorul de cuvant al ISU Buzau, Vasile Prahoveanu.

Citeste si articolul :   Prima demisie in cazul "Matei Bals"

Acesta a mai spus ca angajatii care se aflau la serviciu s-au autoevacuat si nu exista victime.

“Intervenim la fata locului cu cinci echipaje de lucru cu apa si spuma si o ambulanta SMURD. Angajatii care erau in timpul programului de lucru s-au autoevacuat si nu avem persoane ranite la momentul de fata”, a mai declarat Vasile Prahoveanu.

Autor