Focar de COVID-19 la doua centre din Pascani. 39 de copii confirmati pozitiv

Este focar de coronavirus la doua centre de copii din Pascani, unde 39 de copii au fost confirmati pozitiv. La sfarsitul saptamanii trecute au fost confirmate 16 cazuri in randul angajatilor. Copii sunt asimptomatici si au fost separati de cei care nu sunt bolnavi.

Un nou focar de infectare cu noul coronavirus este in doua centre de asistenta sociala ale DGASPC Iasi.

“Sunt copii din aceleasi centre unde au fost si angajati confirmati. Sunt 21 intr-un centru si 18 intr-un centru”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Florin Ion, directorul DGASPC Iasi.

Intrebat daca acestia au fost transferati la Spitalul de Boli Infectioase, Florin Ion a explicat ca situatia este “evaluata impreuna cu reprezentantii DSP” si ca urmeaza sa se ia o decizie.

16 angajati de la cele doua centre au fost diagnosticati sambata dimineata, in urma testarii, iar atunci conducerea DGASPC anunta ca minorii vor fi testati in cursul acestei saptamani.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. Aproape 17.000 de cazuri noi si 523 decese

“Sunt copii care nu au iesit din luna martie din centru. Ceilalti copii, cei care nu sunt confirmati, au fost separati, la unul dintre centre sunt 3 casute de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfantul Neculai s-au separat pe etaje”, a explicat Florin Ion.

Autor