Nelu Tataru, anunt de ultim moment: Ce se intampla cu restrictiile

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a spus, luni seara, ca in aceste zile este o crestere a numarului de cazuri de coronavirus, avand o transmitere comunitara accentuata.

Ministrul precizeaza ca, daca evolutia va merge ascendent, autoritatile se gandesc sa impuna unele restrictii in anumite zone, acolo unde exista o transmitere comunitara accentuata.

A crescut semnificativ numarul de cazuri

”Dupa trei perioade de relaxare, asistam la o crestere a numarului de cazuri, o crestere progresiva, nu exponentiala pe care o putem gestiona, in masura in care sunt respectate si acele reguli de distantare fizica sau precautii. Sunt zile in care am observat, ultimele cinci au fost cu peste 300 de cazuri noi, dar chiar daca astazi avem 246 sunt si datorita faptului ca au fost si mai putine teste. Evaluarea noastra se face si la cazurile de Terapie Intensiva, precum si adresabilitatea la nivelul UPU”, a spus Nelu Tataru intr-o interventie la o televiziune.

Tataru a precizat ca ”suntem intr-o transmitere comunitara accentuata in ultimele 10 zile, dar putem gestiona acest lucru”.

”Sunt aceleasi masuri de precautie pe care trebuie sa le avem fiecare dintre noi si recomandarile pe care trebuie sa re repetam in fiecare zi pentru ca dupa cum am putut vedea, o parte dintre concetatenii nostri au renuntat la orice masura de preventie, la orice masura de precautie si atunci vedem si o crestere a numarului de cazuri noi. Suntem pregatiti sa gestionam astfel de cazuri”, a mai spus ministrul.

Citeste si articolul :   Cine este femeia din Valcea care si-a abandonat bebelusul de 5 zile intr-o scara de bloc

In ce conditii se pot lua masuri

Nelu Tataru a spus ca ar putea fi impuse restrictii particulare.

”Depinde foarte mult de evolutia zilnica, saptamanala, de evolutia la doua saptamani. Noi de obicei pregatim o noua etapa de relaxare, dar odata cu evolutia nefavorabila, ne gandim sa avem si niste restrictii particulare, pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare zona, pentru fiecare locatie.

Dar ma repet, sper ca odata cu respectarea acestor reguli, sa putem gestiona un numar de cazuri, chiar daca avem o crestere controlata.

Cand vedem o rata de dublare a cazurilor intr-un anumit loc si care persista zile la rand, atunci gandim ca acolo exista o transmitere comunitara accentuata si trebuie sa limitam aceasta transmitere prin izolarea zonei”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Autor