Violeta Alexandru, anunt de ultim moment despre pensii. Ce se intampla in luna iulie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat ca pensiile vor fi majorate, dar procentul va fistabilit in a doua parte a anului, dupa ce Ministerul Finantelor va prezenta, la inceputul lunii iulie, situatia incasarilor bugetare din prima jumatate a anului.

Ministrul Muncii despre legea pensiilor

“De unde si-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabila cresterea pe care a promis-o, de 40%?

Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie dupa ce Ministerul Finantelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. In baza acestor cifre, vom lua impreuna o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

Nu se pune problema ca nu vrem sa marim pensiile. Aveti in fata un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine pluseaza mai mult, ci de posibilitatile reale ale economiei. E usor sa promiti, dar noi trbuie sa punem toate resursele pe masa, sa analizezi ce posibilitati ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei cresteri. Trebuie ca omul sa aiba ce pune pe masa si anul asta, si celalalt, si in urmatorul an. Nu vrem sa ne aflam, peste ceva timp, in situatia de a trebui sa taiem din pensii.

Citeste si articolul :   Raluca Turcan, anunt despre pensiile romanilor

Violeta Alexandru a vorbit si despre diferentele dintre pensiile unor persoane care au lucrat acelasi numar de ani, in acelasi sector de activitate.

“Sunt oameni care au avut diferite sporuri, au inceput activitatea la date diferite etc. Noi inventariem toate aceste elemente, avem de facut reparatii in chestiuni de bun simt, cum ar fi dac ao mama aflata in concediu de crestere copil, Domane fereste, inceteaza din viata, nu se poate incasa ajutorul de deces pentru ca nu a contribuit in perioada respectiva”, a precizat Violeta Alexandru.

“Vom evalua incasarile la buget si in baza acestor date vom face si alte discutii. In ceea ce priveste subiectul crelterii pensiilor mici, ele majorandu-se, se pot apropia de cele ale persoanelor care au avut alta durata in activitate. Noi ne aflam la mijloc, suntem pusi intre doua situatii, a veni in sprijinul oamenilor si a fi corecti”, a mai spus ministrul Muncii.

Ce spune Violeta Alexandru despre pensiile speciale.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, anunt important pentru pensionari. Ce se intampla de la 1 Ianuarie

„Singura exceptie pe care o vad in aceasta privinta este pensia militarilor, care are un istoric al ei, intr-adevar, inca din vremea lui Cuza. Are un mod de calcul aparte si care in mod evident trebuie sa fie exceptata de la orice discutie pe care o facem in general cu privire la pensiile speciale. Eu raman la parerea ca aceasta este singura categorie. Sigur, Parlamentul este suveran, dar este singura categorie care trebuie exceptata”, a precizat ministrul Muncii.

Autor