Cod portocaliu de ploi torentiale. Toata tara e vizata. Meteorologii avertizeaza

ANM a emis o noua avertizare de cod portocaliu pentru aproape toata tara. Meteorologii anunta ca acest cod este valabil pana luni dimineata. Dupa codul portocaliu intram in cod galben de ploi pentru toate regiunile din  Romania. Codul galben este valabil pana miercuri.

Conform informatiilor transmise de Administratia Nationala de Meteorologie , incepand de duminica, de la ora 10.00 pana luni, la ora 06.00 va fi instabilitate atmosferica accentuata. Meteorologii spun ca in dupa-amiaza zilei de duminica si in cursul noptii, in Moldova, Maramures, Transilvania, Crisana, si local in Banat, Dobrogea si Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 40 l/mp si pe arii restranse 50 – 80 l/mp.

Se vor semnala intensificari ale vantului, vijelii, descarcari electrice si chiar grindina.

Codul portocaliu va fi inlocuit de codul galben

Publicitate

Dupa ce expira codul portocaliu, Romania intra in cod galben pana miercuri, la ora 10.00 valabil in toata tara.

Citeste si articolul :   Momente dramatice in Bihor. Ploile au facut ravagii

Potrivit ANM, in acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25 – 30 l/mp si pe arii restranse 40 – 60 l/mp.

Peste 24.000 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (peste 9.500 de politisti, aproximativ 5.400 de pompieri si peste 9.600 de jandarmi) actioneaza, in aceste zile, la nivel national, pentru sprijinirea populatiei si limitarea efectelor fenomenelor meteorologice si hidrologice.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.