Documentul care este de acum obligatoriu pentru cei care se intorc in Romania, pe langa buletin sau pasaport

Documentul care este de acum obligatoriu pentru cei care se intorc in Romania. Ministerul Transporturilor a pus la dispozitie un formular online pentru cei care vin in Romania, pentru a usura sosirile pe aeroportul Otopeni.

Aplicatia este disponibila pe site-ul aeroportului. Cei care aterizeaza isi introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde se vor izola la domiciliu.

Formularul online poate fi completat AICI.

Persoanele vor primi un cod pe care il vor scana la un ghiseu si li se va printa formularul, pe hartie. Asta pentru a evita cozile si contactul cu alte persoane.

Acest formular, online sau pe hartie, este obligatoriu pentru toti cei care intra in Romania. Potrivit masurilor, persoanele vor sta in izolare 14 zile si vor fi verificate de politisti daca respecta regulile.

aplicatie

Despre aplicatie

“In contextul pandemiei COVID-19, echipa Citizen Next impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale au implementat un sistem digital prin care simplificam procedura de completare a declaratiei obligatorii solicitate de catre reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica aflati la frontiera”, se arata in descrierea aplicatiei.

Citeste si articolul :   Scandal urias la Spitalul Judetean din Satu Mare, dupa decesul unei gravide de 20 de ani bolnave de COVID

Sfaturi de calatorie

Persoanele care vin din Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Estonia, Finlanda, Franta Metropolitana (teritoriul european al Frantei), Germania (cu exceptia Kreis Guterersloh, care este o zona galbena), Grecia, Irlanda, Islanda , Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia,

Lista actualizata poate fi consultata pe site-ul www.cnscbt.ro.

Situatia epidemiologica din tarile pentru care se aplica eliminarea masurilor de carantina/izolare la locuinta/locatia declarata, se monitorizeaza de catre Institutul National de Sanatate Publica, care, in cazul unei evolutii nefavorabile sustinuta pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista.

Autor