Klaus Iohannis: “Revenirea la starea de urgenta este ultima solutie”

Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, a facut un nou apel la romani, dupa ce cazurile de coronavirus au crescut ingrijorator. Iohannis a sutinut a conferinta de presa dupa vizitarea Unitatile Mobile ATI de la Romexpo.

Principalele declaratii

– Este impresionant ce am vazut. Sunt patru tiruri, fiecare are o functiune completa de ATI. Vor putea fi folosite acolo unde este nevoie, pentru pacienti infectati cu coronavirus si pentru orice alte situatii.

– Achizitia si dotarea acestor unitati de terapie intensiva este rezultatul unei colaborari intre stat si firme, fundatii, persoane fizice. Sunt dotari de ultima ora.

– Nu pot sa nu mentionez epidemia cu ocazia careia s-a realizat acest proiect. Sunt ingrijorat pentru ca am vazut un numar mare de noi pacienti infectati cu coronavirus. S-a renuntat la anumite restrictii, dar sa fiu foarte clar: virusul nu pleaca in vacanta, nu pleaca nici daca voteaza sau nu parlamentul.

Se revine la starea de urgenta?

Citeste si articolul :   Cele 10 medicamente pentru tratarea COVID, stabilite de CE

– Nu dorim sa reimpunem masuri de restrictii, pentru ca vrem sa revigoram activitatea economica. Aceasta noua normalitate nu poate fi un succes fara respectarea unor norme minimale.

– Dragi romani, feriti-va de virus. Au ramas in vigoare masuri de bun simt, foarte importante – masca, distanta, igiena mainilor

Nu dorim sa reimpunem masuri de restrictii, pentru ca vrem sa revigoram activitatea economica. Aceasta noua normalitate nu poate fi un succes fara respectarea unor norme minimale.

– In ceea ce priveste sesizarea CCR de catre PSD: Guvernul a procedat conform legii, daca cineva din Parlament are alta parere, are dreptul constitutional. Felul in care a procedat Guvernul este si legal si oportun, e o abordare utila, corecta, de bun simt.

– Abordarea asa-zisei opozitii din Parlament se bazeaza pe o abordare de tip electorialist. PSD incearca sa mai castige niste voturi si nu face decat sa induca nesiguranta.

– Sa vii cu o motiune in criza sanitara mi se pare gresit si lipsit de bun simt si fundament. Acuzatiile sunt nefondate. Pentru ce sa demiti Guvernul? Pentru ca a luat masurile la timp? E total lipsit de sens si de bun simt politic. Guvernul a venit si a facut un buget bun, a gestionat situatia de criza foarte bine, are un program economic sanatos. Acest guvern a facut infinit mai mult decat se astepta de la el.

Citeste si articolul :   Iohannis, despre eventuala fraudare a alegerilor: Cei vinovati vor fi trasi la raspundere

– Vreau sa avem o conformare cu restrictiile pe care le avem, sunt putine si de bun simt. Nu vrem reinstaurearea unor noi restrictii. Sa facem ce ne spun specialistii.

– Revenirea la starea de urgenta este ultima solutie, daca vedem ca ce vom face nu functioneaza.

Autor