BOR, prima reactie dupa anuntul reluarii slujbelor din biserica

Biserica Ortodoxa Romana, dupa ce a aflat ca se vor redeschide bisericile si ca se vor putea face slujbe in interior, a spus ca va respecta „exemplar” regulile de protectie si ca le va cere si credinciosilor sa le respecte.

„Patriarhia Romana a primit cu bucurie decizia intens asteptata si integral justificata a autoritatilor de a permite oficierea slujbelor religioase in interiorul bisericilor, cu participarea credinciosilor, in conditiile respectarii unor reglementari limpezi si inca necesare.

Ca si pana acum, Biserica Ortodoxa Romana va respecta exemplar regulile de natura sanitara si le va reitera constant in recomandarile pe care le va face credinciosilor sai”, se arata intr-un comunicat al BOR.

„Este esential sa recuperam constant, dar cu discernamant, deplina normalitate a vietii noastre sociale. Acest lucru ne priveste pe fiecare in parte si ne solicita responsabilitatea personala. Credinta autentica civilizeaza, rodeste atentie morala, grija si respect fata de celalalt. De aceea, credinta onoreaza in cel mai inalt grad. Ca si respectarea ei”, conform comunicatului.

Slujbele religioase se vor putea desfasura si in interiorul bisericilor, a anuntat Ludovic Orban chiar de la inceputul sedintei de Guvern.

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe si in interior. Noi nu am inchis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, casatorii, sigur, cu un numar limitat de persoane. Va fi un numar redus de credinciosi care vor putea asista la slujba, de aceea se va face atat in interior cat si exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul mastii, dezinfectarea spatiilor comune”, a spus Orban.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.