Virgil Musta, avertizeaza: “Trebuie sa ne asteptam la …

Cunoscutul medic care a vindecat atatia pacienti infectati cu coronavirus, Medicul Virgil Musta, avertizeaza ca unele activitati pot fi restrictionate in cazul in care numarul pacientilor noi infectati cu COVID-19 continua sa creasca.

″In ultimele zile numarul de cazuri a crescut de la o suta si ceva pe zi, pana la peste 300 de cazuri azi. In momentul in care nu respectam regulile, exista riscul ca pandemia sa se reactiveze. Populatia trebuie sa inteleaga ca pandemia continua sa existe in comunitate si regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: daca ceva nu functioneaza, sa se poata lua masuri de corectie”, a spusVirgil Musta.

“Trebuie sa ne asteptam la restrictionarea unor activitati”, spune doctorul. Se poate lua in vedere revenirea la masurile din starea de urgenta, daca numarul infectarilor continua sa creasca.

Publicitate

Raed Arafat, seful DSU, sustine ca daca oamenii nu respecta masurile de protectie precum purtatul mastii sau distanatrea sociala, trendul crescator al numarului de imbolnaviri cu coronavirus o sa continue sa creasca.

„Exista sanse sa se pastreze, depinde de modul cum ne comportam”, a declarat Raed Arafat.

Acesta spune ca este „un impact al relaxarii, care era de asteptat”, acest lucru s-a intamplat si in alte state, unele dintre ele fiind nevoite sa ia din nou masuri in ceea ce priveste restrictiile.

”Noi trebuie sa vedem cresterea cat de constanta este. Nu ar dori nimeni sa revina asupra masurilor de relaxare, dar daca ai o crestere semnificativa care nu poate fi controlata sub nicio forma, poate aceste masuri vor fi luate. Nimeni nu doreste acest lucru, de noi depinde daca vom ajunge acolo sau nu”, a mai declarat Raed Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.