Alexandru Rafila, avertisment pentru romani! Ce trebuie sa stie cetatenii

Seful Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre inregistrarea noilor cazuri de imbolnavire cu coronavirus, spunand ca nu este un motiv de panica, ci trebuie sa repectam in continuare masurile de protectie.

Alexandru Rafila se afla printre cei care ii acuza pe oamenii care cred ca acest virus nu este grav.

“Sa nu ne panicam, sa nu cream o isterie, dar nici sa nu renuntam la comportamentul precaut. Oamenii sa se comporte cu grija, cu precautie”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a atras atentia cetatenilor sa respecte in continuare masurile de protectie si sa nu se ia dupa cei care cred ca, datotita masurilor de relaxare, virusul nu se mai poate raspandi.

Publicitate

“Sa nu dam curs indemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea sa fie potentata de anumite mesaje transmise, ca nu este o pandemie grava, ca virusul nu se mai transmite. Ne uitam si la cifrele din alte tari, unde se inregistreaza o crestere a numarului de cazuri, langa noi, in Balcani – in Macedonia, in Bulgaria”, a mai spus Rafila.

Citeste si articolul :   Alerta ANM! Vremea se schimba radical. HARTA judetelor afectate

Acesta a mai spus ca  pericolul inca nu atrecut si ca trebuie sa respectam in continuare masurile de distanatre sociala.

“Nu avem motive sa consideram ca nu mai sunt persoane care se pot imbolnavi, pentru ca un procent foarte mic din populatie a trecut prin boala. Cred ca daca ne comportam cum trebuie nu vom avea niciun fel de problema”, a mai spus Alexandru Rafila.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.