Alerta METEO de grindina de mari dimensiuni si tornade

Pentru Romania si alte noua tari s-a emis o alerta meteorologica de grindina de mari dimensiuni, ploi torentiale, vant puternic si posibile tornade.

Aceasta alerta este valabila pentru zona de nord a Romaniei, anunta Centrul european de prognoza a furtunilor, Estofex.

Celelalte nou tari aflate sub aceasta alerta meteo sunt Rusia, Ucraina, Ungaria, Slovacia, Cehia, estul Germaniei, Polonia, Lituania si Belarus.

In cursul zilei de joi au fost emise opt avertizari cod rosu si 40 de cod portocaliu pentru vreme rea.

Publicitate

Alerta ANM: Cod galben de ploi prelungit pana luni

In tara noastra, meteorologii au prelungit atentionarea de Cod galben de ploi pana luni, la ora 10.00, aceasta fiind valabila pentru intreaga tara, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

“In intervalul mentionat, cu precadere in regiunile estice, nordice si centrale, precum si in zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii”, transmite ANM.

Citeste si articolul :   Agentiile de turism vor introduce avansul pe pachetele de vacanta intr-o aplicatie a Ministerul Economiei

Pentru saptamana viitoare, meteorologii anunta ca gradul de instabilitate atmosferica se va mentine accentuat in cea mai mare parte a tarii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.