Veste trista, din pacate. Este vorba despre indragitul Cornel Constantiniu. A suferit opt interventii chirurgicale

Indragitul artist, Cornel Constantiniu, in varsta de 75 de ani, nu a mai fost vazut iesind din casa de luni bune. Artistul sufera de parkinson si merge foarte greu. Tot ce ii trebuie este adus de sotia sa, actrita Domnita Constantiniu, cea care are grija de artist.

Cornel Constantiniu sufera de boala Parkinson de aproape 27 de ani. A trecut prin numeroase operatii, pentru a putea ramane in viata. In luna aprilie 2019, a trecut printr-o noua operatie cand i s-a schimbat neurostimulatorul implantat in piept.

Din cauza bolii, artistul abia mai rosteste cateva cuvine, iar din casa iese foarte greu. ”Vorbeste greu, intelegi greu ce spune… Viata lui este muzica, asculta mereu cate ceva. Ori e deschis radio-ul, ori pune el ceva… Chiar si seara adoarme cu muzica si daca ii opresc muzica se trezeste. Asa traieste el… Se mai uita pe geam. Ii este dor de nepoti, pe care nu i-a mai vazut de mult timp”, spune Domnita Constantiniu, pentru Click

Sotia sa s-a ocupat de aprovizionarea casei pe timpul starii de urgenta si a fost foarte precauta. ”Am iesit in acel interval de doua ore, dimineata sau seara, doar la farmacie si pentru utilitati si alimente. Si acum ies putin si evit aglomeratia. In rest, am stat izolati toata perioada, fiind periculos, de teama sa nu ajungem pe la spital. Oricand te poti infecta…

Cornel nu a iesit deloc din casa tot anul. Asa ca practic, nu a simtit izolarea asta. Mai venea Petre Geambasu de il scoteau la aer, la curte, dar acum am evitat orice contact, si ei, si noi. Cu varsta nu e de gluma, mai ales cand mai esti si bolnav. Singura activitate a fost telefonul. De ziua lui Cornel, pe 6 aprilie, au sunat non-stop telefoanele, mai mult ca in orice an. Cand ies, ma mai intreaba ce mai e pe afara, daca e aglomerat… El de mic indragea avioanele si chiar si acum, se uita sa le vada pe cer, dar de atata timp nu a mai vazut nici un avion si e trist”, a ,ai spus Domnita Constantiniu,

Citeste si articolul :   O cafenea din Germania a venit cu o modalitate creativa de a ajuta clientii sa mentina distanta sociala sigura

Artistul si sotia sa indragesc mult animalele

”Nu mai avem caine deloc, ne-ar mai fi scos la plimbare si pe noi. Costica a murit! Regret ca nu am catel, dar nu ma mai tin puterile sa am grija de ele. Mai avem o pisica”, a mai spus femeia.

cornel si fuego

A trecut prin opt interventii chirurgicale

Artistul a fost operat de trei ori de medicii de la Spitalul Universitar, din Capitala. Prima operatie a fost in 2013, a doua in 2016 si a in 2019. Problemele artistului au inceput in 1993, cand a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. Pe creier s-a operat prima data la Cape Town, in 1999, apoi la Viena, in urma cu 15 ani, cand a suferit doua interventii chirurgicale intr-o saptamana. Atunci a fost operat de marele profesor Francois Alesch, fiind o interventie complexa pe creier, care a durat 11 ore, apoi a venit implantarea acestui neurostimulator.

La Viena a mai fost operat in anul 2009. „Ma uit inapoi la viata mea si imi dau seama ca a fost un lung sir de miracole, pe care nu le-am trait constient. Cu ani in urma, nu-mi dadeam seama ce grozav e simplul fapt ca traiesc si ca sunt sanatos. Operatiile pe care le-am facut au fost extraordinar de dificile. In 2004 m-au deschis cu o bormasina. Am stat 11 ore treaz si constient, cu capul imobilizat intr-o menghina. Acum am fire in creier si un aparat la piept, care ma ajuta sa ma misc cat de cat normal”, a spus in trecut artistul.

Citeste si articolul :   Ora de iarna 2020. Cand dam ceasul inapoi cu o ora

Cornel Constantiniu este casatorit de 54 de ani cu actrita Domnita Constantiniu. Au impreuna doi baieti, Alexandru, fiul cel mare, inginer stabilit in Germania, si cel mic, Mihai. Ei i-au daruit cinci nepoti. De la Alexandru are trei nepoti: Paul Christian, care face 9 ani pe 13 iulie, pe Ana, care va implini 6 ani, si pe Matei Nicolae (4 ani), iar de la Mihai are doi nepoti: Artis (5 ani) si Lorian (4 ani).

Aparitii si activitate muzicala

In 1970 Cornel Constantiniu isi face debutul in cadrul concursului «Steaua fara nume» fiind primul castigator al trofeului. Este angajat ca actor la Teatrul National «Vasile Alecsandri» din Iasi. Din anul 1972 face parte din trupa Teatrului Muzical «Ion Vasilescu» din Bucuresti. In 1982, devine solist al sectiei de estrada din Ansamblul «Rapsodia Romana».

Premii

In 1970, obtine premiul I la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia, sectiunea interpretare cu melodia «N-ati vazut o fata?» de Alexandru Mandy.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta: Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ne putem permite

Obtine distinctii importante la manifestari precum: «Orfeul de aur», Bulgaria, la Sopot – Polonia, «Lira de aur» -Bratislava.

Efectueaza numeroase turnee in tara si in strainatate cu colectivele teatrelor din care a facut parte.

Inregistreaza pentru radio, TV si Electrecord piese din repertoriul lui Joe Dassin.

In 2002, luna mai, este premiat in cadrul Galei Muzicii Usoare Romanesti «O zi printre stele» de catre Ministerul Culturii si Cultelor.

Autor