Raed Arafat, avertisment de ultim moment: “Este un semnal ca situatia nu este sub control”

Raed Arafat avertizeaza populatia ca nu este de glumit cu noul virus si ca in contextul relaxarii, numarul cazurilor de infectare este in crestere.

Dupa o perioada in care s-a inregistrat o curba descendenta, joi, numarul celor infectati a ajuns la 200, cel mai mare numar de cazuri din ultimele 10 zile.

Seful DSU a spus ca situatia din momentul de fata nu este una placuta si ar trebui „sa lucram impreuna” pentru a nu ajunge la o stare pe care „nimeni nu o vrea si anume sa revenim la un numar mare de cazuri si sa fie obligatoriu sa se mai ia unele masuri, din nou”, scrie Digi24.

„Cresterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui sa ne atraga atentia. Trebuie sa urmarim ce se intampla in urmatoarele zile, care va fi situatia. Este un semnal ca situatia nu este sub control”, a mai declarat Arafat.

Joi, Grupul de Comunicare Strategica a transmis ca au fost inregistrate 238 noi cazuri de imbolnavire in numai 24 de ore.

Citeste si articolul :   Raed Arafat: La iarna vom avea doua boli care ucid.

Cat vor mai purta romanii masca de protectie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus intr-un interviu ca purtarea mastii va fi obligatorie atata timp cat cazurile de infectare sunt in crestere.

″In momentul in care, la nivel national, vom avea o transmitere comunitara aproape inexistenta sau subliminala, cand nu vom mai avea focare in unitati spitalicesti, unitati de ingrijire batrani, neuropsihici sau in acest personal, atunci ne gandim sa nu mai fie obligatorii mastile. Pana atunci este o minima masura de preventie. Orizontul de timp ni-l va da evolutia”, a declarat Tataru.

Autor