Transportul in comun, gratuit in scop educativ. De ce acte au nevoie elevii

Guvernul a adoptat, in luna mai, o Ordonanta de Urgenta prin care li sa dat dreptul elevilor de a circula gratuit, cu transportul in comun, pana la scoala si inapoi acasa, in scop educativ. Transpotul este o problema majora, in special in emdiile defavorizate, in care deplasarea la scoala este destul de dificila. Operatorii transporturilor vor trebui sa accepte si sa respecte ceea ce s-a decis.

Pentru a beneficia de aceasta gratuitate, elevii care vor circula cu transportul in comun, fie ca este vorba de tren, metrou sau autobuz, acestea trebuie sa obtina legitimatia de calatorie care se poate lua chiar de la operatorii de transport. Aceasta legitimatie se obtine numai cu carnetul de elev vizat pe anul scolar in curs.
Elevii mai trebuie sa solicite institutiei de invatamant o adeverinta care sa ateste traseul parcurs de elevi.

Totodata, cei care vor sa beneficieze de acest drept trebuie sa urmeze cativa pasi in ceea ce priveste actele necesare acestui demers. Mai exact, elevii trebuie sa solicite de la institutia de invatamant din care provin o adeverinta care sa ateste traseul pe care il parcurg. Hotararea privind transportul in comun gratuit pentru toti elevii a fost publicata de curand in Monitorul Oficial.

Citeste si articolul :   Trump ameninta China: „Va plati scump pentru ceea ce a facut lumii”

Raluca Turcan a dat declaratii dupa adoptarea Ordonantei.

Publicitate

„In felul acesta, sute de mii de copii care pana acum erau vaduviti de un drept fundamental, si anume de educatie gratuita de calitate dar si de siguranta a vietii personale, au primit o mana de ajutor din partea Guvernului Orban. Licentele au fost prelungite, Consiliile Judetene preiau aceste licente sau contractele de servicii publice cu operatorii de transport si au obligatia sa puna aceasta conditie, ca acestia sa realizeze transportul gratuit.”, a spus Turcan.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.