Restrictii ridicate pentru vacanta la mare

Guvernul a decis, in sedinta de joi seara, ca se va putea face plaja nu doar pe sezlong, ci si pe cearsaf. De asemenea, seful Cancelariei premierul a anuntat ca ar putea fi eliminata obligatia ca persoanele care se intorc in tara sa intre in izolare la domiciliu.

Guvernul a decis, in sedinta de joi seara, ca romanii vor putea merge la plaja fara sa fie nevoiti sa inchirieze sezlonguri.

„Sa fie permis accesul pe plaja si persoanelor care nu sunt, practic, in cadrul plajelor amenajate cu sezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc sa faca plaja la marginea marii, fara sezlonguri. Aceste persoane vor trebui sa respecte aceleasi reguli ca si cele care fac plaja pe sezlonguri”, a declarat Ionel Danca, seful Cancelariei premierului.

In functie de evolutia situatiei epidemiologice, s-ar putea ca romanii sa nu mai fie nevoitasa nu ti se mai impuna izolarea, la intoarcerea in tara, din anumite tari.

„Se pot institui exceptii pentru persoanele care vor fi obligate sa respecte masura izolarii la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca, in cazurile in care se pot relaxa aceste conditii, pentru unele tari de provenienta, cetatenii care se intorc in Romania sa nu mai fie obligati la masura izolarii la domiciliu”, a mai spus Ionel Danca.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 179 de noi cazuri si 35 de decese in ultimele 24 de ore

Doua dintre aceste tari ar putea fi Grecia sau Bulgaria, tari care au un numar mai scazut de bolnavi COVID si care deja au renuntat la anumite restrictii.

Autor