Grindina si furtuni puternice lovesc Romania. Alerta de vreme severa emisa de ANM. Zonele afectate

Alerta de vreme severa. Nationala de Meteorologie(ANM) a emis un Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi torentiale, insemnate cantitativ, valabil pe parcursul zilei de joi, 4 iunie 2020, in 15 judete din nordul si nord-vestul tarii.

Potrivit meteorologilor de la ANM, in Maramures, Crisana si local in Transilvania precum si in zona Carpatilor Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin ploi torentiale, cantitati de apa ce vor depasi 25…35 l/mp, descarcari electrice, vijelii puternice si grindina.

Publicitate

harta cod galben

Judetele afectate de Cod galben sunt Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Bistrita-Nasaud, Arad, Cluj, Alba si Hunedoara, in totalitate, si Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin si Timis, partial.

Publicitate

Meteorologii anunta ca astfel de fenomene se vor semnala si in restul regiunilor, dar pe arii restranse.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.