Data de 2 iunie este ultima zi in care pot fi contestate amenzile primite in perioada de urgenta

Data de 2 iunie este ultima zi in care mai poti contesta amenda primita pentru nerespectarea restrictiilor in timpul starii de urgenta. Chiar daca au fost declarate neconstitutionale, amenzile se pot anula doar daca sunt contestate in instanta.

Doi romani, Adrian Jianu si Radu Preda, au fost amendati in perioada starii de urgenta si au contestat amenzile primite. Cei doi barbati au fost sanctionati dupa ce au impartit Lumina Sfanta in noaptea de Inviere si au de platit suma de 19.000 de lei.

„Nu stiu cum a fost stabilit cuantumul amenzii, in orice caz sunt mult disproportionate cu asa-numita fapta a noastra. (…) Amenzile au fost contestate”, a declarat Adrian Jianu.

Publicitate

„Foarte nedrept a fost pentru ca ei au incercat sa ne omoare traditia. Noi am incercat sa o continuam. Asteptam instanta sa-si spuna cuvantul, sa faca dreptate”, a spus si Radu Preda.

Publicitate

Adrian a fost amendat cu 15.000 de lei, iar Radu cu 4.000.

Citeste si articolul :   Prima noapte de carantina in Romania: Amenzi de peste 300.000 de lei

Amenzile care au fost date in perioada starii de urgenta mai pot fi contestate doar pana in 2 iunie. Aproximativ 300.000 de romani au primit amenzi in valoare de 130 de milioane de euro.

In baza deciziei CCR, instanta de judecata va anula procesele-verbale de contraventie. Cei care au platit deja amenzile isi vor putea recupera banii de la stat, cu aceeasi conditie: sa formuleze plangere contraventionala la judecatorie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.