Alerta METEO: Vremea o ia razna la inceput de iunie. Cum debuteaza vara 2020

Alerta METEO! Vara isi intra in drepturi, dar vine cu o vreme atipica: frigul, furtunurile puternice si ploile torentiale vor pune stapanire pe Romania. Meteorologii ANM au facut anuntul. In  urmatoarele zile temperaturile vor fi sub normalul perioadei, dar si instabilitate atmosferica. La munte vor fi chiar si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Potrivit ANM, luni, 1 iunie, in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, valorile din termometru vor fi sub cele normale perioadei. Se vor inregistra innorari persistente, iar local si temporar va ploua. In restul regiunilor, valorile de temperatura se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice datei, iar dupa orele pranzului si vor fi perioade in care pe arii in general restranse se vor semnala fenomene specifice instabilitatii atmosferice, respectiv averse, descarcari electrice si izolat caderi de grindina.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, iar pe arii restranse ziua in vest si sud, iar noaptea cu precadere in sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 13 grade.

In Capitala, temperaturile se vor situa in jurul celor normale pentru inceputul lunii iunie. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi innorarile se vor accentua treptat, iar spre seara se anunta instabilitate atmosferica, respectiv averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura maxima va fi de 22…23 de grade, iar cea minima de 11…12 grade.

Pentru ziua de Marti, vremea va fi in general rece pentru inceputul acestei luni in majoritatea regiunilor.. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin innorari, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales in sud-vestul, sudul si centrul tarii si moderat in celelalte regiuni. Dupa-amiaza si seara, ser anunta ploi care vor avea si caracter torential, iar pe arii restranse se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate si caderi de grindina. La altitudini mari vor fi si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Citeste si articolul :   Europa continua relaxarea. Cele mai afectate state, Italia si Spania, revin treptat la viata

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale si temporare, in special in vestul si estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade, mai scazute in depresiuni.

Si in Bucuresti, meteorologii anunta frig. Vremea o sa fie rece,  maxima termica ce se va situa in jurul valorii de 20 de grade. Cerul va fi inorat iar spre seara posibile ploi torentiale si descarcari electrice.

Temperatura minima va fi de 9…11 grade.

Miercuri. Vremea va fi in continuare rece, in majoritatea regiunilor. Cerul va fi inorat si local se vor semnala ploi care vor avea si caracter de aversa, insotite de descarcari electrice. Izolat vir fi caderi de grindina. La altitudini mar precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

Citeste si articolul :   ATENTIE! Alerta ANM: Cod PORTOCALIU in Romania. Judetele afectate

In Bucuresti, cerul va fi inorat, posibile ploi pe seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minima de 8…10 grade.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.