4 trucuri care vor duce la o recolta abundenta de castraveti toata vara

Daca doriti ca plantele dvs. sa creasca corect si sa produca o multime de fructe, urmati sfaturile noastre de mai jos si veti culege mai multi castraveti anul acesta ca niciodata.

1.Solutie cu paine fermentata

Pentru a face acest lucru aveti nevoie de o galeata de 20 de litri, faramitati 2-3 pani si apoi turnati apa, puneti o farfurie si asezati o greutate peste ea, astfel incat painea sa nu se ridice la suprafata apei. Dupa ce ati terminat, asezati galeata intr-un loc cald si lasati sa fermenteze cel putin o saptamana.

Se amesteca lichidul rezultat si se pun 0,5 litri la fiecare tufis o data pe saptamana. Puteti aplica de la inflorire pana la fructe.

2.Solutie din cenusa

Daca frunzele incep sa se ingalbeneasca, este un semn ca nu primesc suficient potasiu. In acest caz, adaugati 2 pahare de cenusa la 1 litru de apa clocotita si lasati sa stea 24 de ore. De asemenea, este excelent impotriva mucegaiului.

Citeste si articolul :   5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci imediat dupa ce ai mancat

3. Solutie din frunze de ceapa

Incepeti incalzirea apei intr-un vas de 10 l si adaugati cel putin 4-5 maini de coji de ceapa, apoi lasati pe foc pana la fierbere. Apoi scoateti-l de pe aragaz si lasati-l sa se raceasca. Pulverizati cu substanta obtinuta plantele.

4. Solutie din lapte

De asemenea, o solutie buna se obtine din amestecarea apei cu lapte degresat. Pulverizati frunzele castravetilor cu o solutie obtinuta din 1 l de apa si 1 l de lapte condensat.

Autor