Prof. dr. Alexandru Rafila: Un al doilea val al infectarilor cu coronavirus va veni in iarna.

Rafila spune ca oamenii de pe intreg globul nu sunt pregatiti pentru un al doilea val de imbolnaviri cu coronavirus, dar se preconizeaza ca in sezonul de iarna ar putea aparea chiar mai multe cazuri.

“Sa vedem cum evolueaza situatia in vara si daca ajungem la un nivel foarte scazut al transmiterii in aceasta vara. In iarna discutam de o crestere care e normala pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Exista aceasta sezonalitate si pentru gripa si pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensa iarna si scazuta in sezonul cald.

Publicitate

Acest virus probabil va respecta aceasta sezonalitate, pe de o parte, iar pe de alta parte exista populatia care nu a trecut inca prin boala si care in mod clar nu este imunizata, deci e posibila chiar si o crestere a cazurilor in iarna”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a explicat ca in functie de comportamentul fiecaruia dintre noi, masurile de relaxare vor avea un efect pozitiv sau nu.

„Trebuie sa fim atenti la comportamentul nostru. Sigur ca masurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul intr-un anumit mod, daca cei care folosesc spatiul nu respecta regulile”, a mai spus Alexandru Rafila.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.