Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim s-a redeschis cu reguli de distantare

Biserica Sfantului Mormant din Israel s-a redeschis pentru credinciosi dupa o perioada in care a fost inchisa din cauza pandemiei. Autoritatile au limitat intrarea in lacasurile de cult la 50 de persoane in acelasi timp. Se incearca reluarea turismului, cel intern fiind deja repornit.

Dupa ce gradul de raspandire a pandemiei a scazut, Israelul a accelerat implementarea masurilor de relaxare si a anuntat redeschiderea unor biserici si locuri de rugaciune.

Astfel, unul dintre cele mai importante lacasuri de cult din Israel, Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la inceputul acestei saptamani, potrivit unui comunicat transmis de Travel Communication Romania.

Deschiderea bisericilor a venit si cu reguli de siguranta, astfel ca autoritatile bisericesti au limitat intrarea in lacasurile de cult la 50 de persoane in acelasi timp, solicitandu-le sa pastreze distanta sociala si sa evite atingerea obiectelor de cult. Pastrarea distantei sociale este obligatorie in interiorul bisericilor, la fel si purtarea mastii de protectie.

In acelasi timp, Israelul face pasi importanti spre a eradica complet pandemia si a reporni turismul.

Au fost redeschise treptat scolile, pietele, parcurile nationale si, incepand cu 3 mai, in Israel a repornit turismul intern, fiind deschise initial pensiunile de mici dimensiuni si apoi hotelurile medii.

Vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectand o distanta de minimum 2 metri intre persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic intre acestea.

„Se recomanda si evitarea atingerii sau sarutarii icoanelor, pietrelor, vesmintelor sau a personalului din biserica. De asemenea, autoritatile bisericesti care administreaza lacasurile de cult au confirmat faptul ca momentan se permite vizitarea simultana a bisericii pentru un numar de doar 50 de persoane. Nu va fi permis accesul in biserici celor care prezinta simptome de febra sau care nu poarta masca de protectie”, se arata in comunicatul citat.

Bisericile din Israel au fost inchise in luna martie si au ramas inchise chiar si in perioada Sarbatorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online si urmarite de peste 60.000 de credinciosi din toata lumea.

Citeste si articolul :   Alexey Navalny il acuza pe presedintele rus Vladimir Putin ca se afla in spatele otravirii sale

Israelul a raportat 16.720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese si peste 14.200 de oameni vindecati, fiind unul dintre statele cu cea mai mica rata de mortalitate.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.