Un nou focar de COVID-19 in Romania

A aparut un nou focar de coronavirus, in Romania. Autoritatile au anuntat ca primele suspiciuni au aparut acum o saptamana, la un centru pentru tineri bolnavi de SIDA din judetul Vrancea.

Administratia caminului a depistat primul caz intamplator, in urma unui control medical banal. Toata lumea a fost testata, apoi.

Rezultatele analizelor arata ca in acest moment, sunt 13 infectari cu coronavirus in centrul din Golesti.

Dintre cei 14 pacienti internati, 8 sunt depistati pozitiv. Din randul angajatilor au fost depistate 5 persoane pozitive. Persoanele depistate pozitiv au fost duse la Adjud si Focsani. Reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala Vrancea vin si cu vesti bune. Persoanele depistate pozitiv sunt asimtomatice. Ancheta se afla in desfasurare, tinand cont ca este vorba de o categorie extrem de sensibila de bolnavi.

Publicitate

Adina Lascan, purtator de cuvant DGASPC Vrancea: “Saptamana trecuta, o beneficiara a centrului Sfanta Maria de la Golesti s-a prezentat la un control medical de specialitate, intrucat aceasta prezenta ganglioni infamati. Tot la acest consult au fost prelevate probe si pentru covid19, probe care au iesit pozitive, ulterior fiind testati toti beneficiarii din cadrul acestui centru, respectiv 14 la numar, precum si personalul”.

La centrul Golesti, sunt internati 14 pacienti cu varste cuprinse intre 27 si 39 de ani. De acesti pacienti se ocupa 14 angajati care, de la aparitia pandemiei de Covid19, au lucrat cate 7, in ture a cate doua saptamani. Toti au fost testati, acum, pentru Covid19.

Adina Lascan: “Pentru un numar de 8 beneficiari, testele au fost pozitive si, din randul angajatilor, am avut 5 teste, patru teste pozitive si un test incert. In momentul de fata, acestia se afla internati atat in cadrul spitalului municipal Andjud si Spitalul de Urgenta Focsani. Starea lor este stabila in acest moemnt cu totii fiind asimptomatici”.

Pentru o angajata a centrului, rezultatele re-testarii au fost negative, de doua ori. Celelalte persoane diagnosticate cu Sars COV2 sunt internate in spitalele din Adjud si Focsani.

Diana Stoica, medic epidemiolog, Spitalul Judetean Focsani: “De la centrul din Golesti au fost confirmati 10 pacienti cu infectie cu sars cov 2. Sapte dintre acestia au fost internati la spitalul suport din Adjud, starea lor este buna, ei fiind asimptomatici, iar 3 pacienti sunt internati la sectia de infectioase a Spitalului Judetean, cu o stare relativ buna”.

Citeste si articolul :   Ce cadou a primit Klaus Iohannis de la AUR

Alti doi angajati ai caminului sunt, in prezent, in izolare la domiciliu. Ceilalti beneficiari ai centrului raman internati la Golesti, in carantina.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.