Rugaciunea care se spune de Inaltarea Domnului. Face minuni pentru cei care o rostesc

Inaltarea Domnului Iisus Hristos la cer se sarbatoreste intotdeauna intr-o zi de joi, la 40 de zile de la Inviere. In 2021, ortodocsii celebreaza Inaltarea in 10 MAI. Iata ce rugaciune se rosteste in aceasta zi.

Rugaciunea de Inaltarea Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorandu-te din inaltimile ceresti pentru mantuirea noastra si hranindu-te cu bucurie duhovniceasca in sfintele si prealuminoasele zile ale invierii Tale pamantesti, Te-ai inaltat cu slava de la noi la ceruri si ai sezut la dreapta lui Dumnezeu si Tatalui!

In aceasta senina si atotluminoasa zi a Dumnezeiestii Tale inaltari la ceruri, pamantul praznuieste si salta, cerul se bucura astazi de inaltarea Ziditorului fapturii, oamenii savoslovesc neincetat vazand firea noastra cea ratacita si cazuta, pe umerii Tai, acum, Mantuitorule, luata si inaltata la ceruri.

Te rugam cu osardie, Doamne, ca, prin preaslavita inaltare a Ta, sa insufletesti constiinta noastra, sa ne scoti din robia acestui trup si a acestei lumi pacatoase si sa ne invrednicesti sa cugetam la cele inalte, nu la cele pamantesti; ca nu se cuvine sa ne fie noua pe plac, ci tie, Domnului si Dumnezeului nostru, sa-ti slujim si sa lucram, pana cand, dezlegandu-ne de legaturile trupului si trecand vamile vazduhului, sa dobandim cerestile tale locasuri, unde stand de-a dreapta Slavei Tale, impreuna cu Arhanghelii si ingerii si cu toti Sfintii, vom proslavi Preasfant Numele Tau, impreuna cu Parintele Tau Cel fara de inceput si cu Preasfantul si Bunul si de Viata Facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor! Amin„.

Autor