Breaking: OMS a suspendat luni tratamentul cu Hidroxiclorochina, medicament sustinut de presedintele Donald Trump, pe motive de siguranta

Organizatia Mondiala a Sanatatii a suspendat luni tratamentul cu hidroxiclorochina, medicamentul sustinut de presedintele Donald Trump pentru a combate coronavirusul mortal.

“Grupul executiv a instituit o pauza temporara a folosirii tratamentului cu hidroxiclorochina, in cadrul Procesului de Solidaritate, timp in care vor fi analizate potentialele beneficii”, a declarat jurnalistilor directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus .

“Celelalte tratamente continua”, a mai spus Tedros.

„Aceasta pauza se se refera strict la utilizarea hidroxiclorochinei si a clorochinei in tratamentul pentru Covid-19. Doresc sa reamintesc ca aceste medicamente sunt acceptate ca fiind in general sigure pentru utilizare la pacientii cu boli autoimune sau malarie. ”

Hidroxiclorochina, pe care Trump a propus-o in mod repetat ca un potential soldat in lupta impotriva coronavirusului, este un medicament anti-malarie, care este folosit si de medici pentru a trata artrita reumatoida si lupusul.

Numeroase studii clinice testeaza sa vada daca este eficient in combaterea coronavirusului, dar nu este un tratament dovedit stiintific.

In ciuda lipsei de dovezi stiintifice care prezinta hidroxiclorochina ca o optiune viabila de tratament pentru coronavirus, Trump a declarat reporterilor la inceputul acestei luni ca a luat medicamentul pentru a evita contractarea bolii.

Citeste si articolul :   Prima demisie dupa incendiul de la Piatra Neamt!

„Se intampla sa o iau”, a spus Trump in timpul unui eveniment la Casa Alba.

„Au aparut multe lucruri bune. Ati fi surprinsi de cat de multi oameni o iau, in special oficiali de prim rang. ”

Casa Alba a refuzat sa comenteze. Focarul s-a raspandit in zeci de tari, cu peste 5,4 milioane de cazuri confirmate la nivel mondial si peste 345,059 de decese, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Exista cel putin 1,6 milioane de cazuri in Statele Unite si cel putin 97.000 de morti, potrivit ultimelor informatii.

Autor