Anunt de ultim moment: 30.000 de romani vor fi testati

Ministerul Sanatatii doreste sa stie cate persoane au fost imunizate dupa inceperea epidemiei de COVID 19. Acest test va fi realizat pe un numar mare de persoane, la nivel national.

Ministerul Sanatatii a stabilit trei criterii de baza: numarul de confirmari pana la acest moment, numarul deceselor confirmate cu Covid-19, dar si numarul de persoane internate pe sectiile de terapie intensiva.

30.000 de romani vor fi testati

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, anunta un plan de testare a imunizarii populatiei la Covid-19. Testarea se va face pe un esantion de 30.000 de romani.

”Vom testa populatia, sa vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe varste, pe regiuni. Exista mai multe formule de esantionare, Intitutul National de Sanatate Publica va decide cum se va face aceasta testare”, a spus Horatiu Moldovan.

Oricum, testarea va avea loc dupa faza de maxim a epidemiei, a mai precizat el, adaugand ca in etapa in care inca se inregistreaza cazuri nu se pot obtine rezultate relevante.

Citeste si articolul :   Mama copilului trantit la pamant in parcul din Hunedoara, prima declaratie

Secretarul de stat a spus ca INSP va conduce aceasta testare, iar Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie infrastructura necesara.

”Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe esantioane de varsta, ca sa vedem cati s-au imunizat la Covid-19”, a mai spus Horatiu Moldovan.

Romania testeaza cu teste rapide si mult mai precise

Moldovan a specifiact ca au aparut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite si in Romania, pentru a reduce cat mai mult marja de eroare.

Romania a ajuns acum sa faca intre 9.000 si 11.000 de teste pentru Covid-19 pe zi, a spus Horatiu Moldovan.

”Testam cat testeaza Franta, raportat la populatie, chiar mai mult. Rezultatele se dau repede, nu se refuza teste”, a mentionat el.

Autor