In dosarul celor doi prelati sunt trei victime minore. Una dintre ele sustine ca a fost abuzata de ambii preoti

In dosarul preotilor Corneliu Onila si Sebastian Jitaru, cercetati de procurorii de la Curtea de Apel Iasi pentru agresiune sexuala, sunt trei victime minore, iar una dintre ele a fost abuzata de ambii preoti, potrivit referatului cu propunere de arestare.

Avocata lui Sebastian Jitaru sustine ca clientul sau a pledat nevinovat in fata instantei si ca faptele ar fi avut loc cu multe luni inainte ca acesta sa fie arestat sau condamnat in dosarul de santaj.

Publicitate

In dosar este vorba despre trei victime, iar una dintre ele ar fi fost abuzata de ambii preoti.

„In referatul de arestare preventiva se face referire la o victima, care ar fi o victima comuna”, a declarat presei Carmen Codreanu, avocata lui Sebastian Jitaru.

Publicitate

Si fostul episcop de Husi a pledat nevinovat. Potrivit avocatului sau, acesta considera ca „probele administrate la dosarul cauzei nu sunt elocvente”.

„Si pentru mine este surprinzator, pentru ca dupa trei ani de zile, pentru presupuse acte materiale constata (instanta – n.red.) ca este un pericol pentru ordinea publica”, a explicat Liviu Bran, avocatul lui Corneliu Onila.

Citeste si articolul :   Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ionut Miorcaneanu s-a stins fulgerator la doar 39 de ani

Bran a declarat ca pana joi nici el, nici clientul sau nu au stiut nimic despre acest dosar.

„Este o singura parte vatamata in ceea ce il priveste pe clientul meu. (…) Exista o singura victima comuna. Restul sunt ale celuilalt inculpat”, a declarat Liviu Bran.

Cat despre filmuletele care au ajuns si in spatiul public, in care se presupune ca fostul episcop de Husi intretine relatii sexuale cu cineva, avocatul lui Onila a declarat ca „nu au fost de nimeni catalogate ca ar fi autentice si atunci, in momentul asta, trebuie sa pornim de la prezumtia de nevinovatie”.

Dosarul in care Jitaru si Onila sunt cercetati pentru agresiune sexuala a fost redeschis in anul 2019, dupa ce, anterior, acuzatiile fusesera clasate de anchetatori. De altfel, cei doi sunt protagonistii unui alt dosar, deschis in urma cu trei ani, atunci cand Jitaru, alaturi de alti doi preoti, l-au santajat pe fostul episcop de Husi. Ei au spus ca vor face publice imagini in care Onila apare intretinand relatii sexuale cu un minor. Jitaru si cei doi complici ai sai au fost deja condamnati pentru faptele de santaj.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania, 31 iulie 2020. Anuntul oficial al autoritatilor

Dosarul deschis de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi vizeaza agresiuni sexuale pe care le-ar fi savarsit Sebastian Jitaru si Corneliu Onila, amandoi fiind arestati preventiv, incepand de joi, in aceasta cauza.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.