Medicul Virgil Musta, descoperirea care schimba totul in lupta cu noul virus. Cum reuseste sa isi salveze pacientii

Un nou tratament a fost aplicat pacientilor cu COVID-19 din Romania si da rezultate notabile in spitalele din tara. La baza acestui tratament sta renumitul medic Virgil Musta.

Tratamentul da rezultate foarte bune: ”Nu se mai ajunge la terapie intensiva”

Doctorul Virgil Musta, coordonatorul Sectiei COVID din cadrul Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, declara ca a implementat o noua schema de tratament pentru pacientii infectati cu COVID-19. Noul tratament cu anticoagulant are deja rezultate notabile care ridica sperantele romanilor in lupta impotriva noului virus.

Musta spune ca acesta ataca virusul inainte sa dezvolte forme grave in organism. De asemenea, conform medicului timisorean, sunt sanse ca, prin aplicarea noii scheme de tratament, boala sa fie tinuta sub control, iar pacientii sa nu dezvolte forme severe.

Publicitate

”Acum o luna, dupa ce am vazut studiile, iar la autopsie s-a observat o coagulare a vaselor mici, am decis sa introducem tratament autogoagulant prin anumite criterii biologice.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, decizie de ultim moment. A promulgat legea

La spitalul nostru am itrodus in protocolul nostru ca toti pacientii cu forma medie de COVID-19 si forma usoara la pacienti cu factori de risc sa se introduca terapia profilactica de anticoagulare.

Publicitate

La cei care sunt cu forme severe de boala s-a introdus terapia curativa pe niste criterii medicale pe care le-am trecut in ghidul nostru terapeutic. De trei saptamani, toti pacientii urmeaza tratament anticoagulant conform ghidului nostru terapeutic”, a spus Virgil Musta pentru Digi 24

In urma implementarii acestui nou tratament rezultatele sunt multumitoare, vizibile si foarte importante. Medicul timisorean spune ca la ultimii pacienti cu COVID-19 nu a mai fost nevie de internare la terapie intensiva.

”Pacientii care au fost internati nu au mai necesitat terapie intensiva. Ideea in cazul anticoagulantului este sa tratam pacientii cat se poate de precoce. Am lucrat si la ghidul national si s-a acceptat acelasi lucru: orice pacient simptomatic care se interneaza trebuie tratat cu anticoagulant.

Citeste si articolul :   Inaltarea Domnului, 28 mai 2020. Obiceiuri si traditii romanesti. Cerurile se deschid si se indeplinesc dorinte

Eu m-am bazat pe studiile facute in exterior, unde toata lumea spunea ca are rezultate bune si se recomanda acest lucru. Studiile au aratat ca pacientii care nu au beneficiat de aceste terapii prezentau tromboze la nivelul vaselor pulmonare si a altor organe”, a mai declarat medicul Virgil Musta pentru sursa citata mai sus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.