Franta inregistreaza 70 de cazuri noi de coronavirus in scoli, la o saptamana dupa ce a lasat peste 1 milion de copii sa se intoarca in clase

Ministrul Educatiei a anuntat luni ca Franta a inregistrat 70 de cazuri noi de coronavirus in scolile carora li s-a permis redeschiderea saptamanana trecuta.

Franta si-a inchis institutiile de invatamant incepand cu 17 martie, ca parte a masurilor tarii impotriva focarului de coronavirus.

Franta a inregistrat luni peste 180.000 de cazuri de coronavirus si peste 28.000 de decese.

Dupa doua luni de izolare, Franta a inceput sa ridice restrictiile , inclusiv redeschiderea unor magazine si a scolilor.

Publicitate

Potrivit France24 , clasele au fost limitate la 10  prescolari si 15 elevi pentru alte grupe de varsta.

Ministrul Educatiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat luni la postul de radio francez RTL ca 70 de noi cazuri de coronavirus au fost detectate in saptamana de la revenirea elevilor.

“Este inevitabil sa se intample acest lucru”, a declarat acesta.

Blanquer a mentionat ca cele 70 de cazuri au reprezentat o proportie mica din cei 1,4 milioane de scolari care s-au intors. El a spus ca scolile afectate vor fi inchise imediat.

scoli Franta

Franta se numara printre mai multe tari europene, inclusiv Germania, Danemarca, Norvegia, Cehia si Polonia , care au inceput sa ridice masurile de blocare, desi multi au avertizat ca procesul va fi lent si monitorizat indeaproape.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania. Cresc iar infectarile: 3.174 cazuri noi si 77 de decese, miercuri

Danemarca a devenit luna trecuta prima tara europeana care a redeschis scolile.

Oficialii europeni au redus riscurile de a trimite copiii inapoi la scoala, spunand ca alternativa ar fi mai nociva pentru elevi pe termen lung.

“Vor fi pagube groaznice daca pierdem o generatie de copii care au fost opriti de la a merge la scoala”, a spus Blanquer, potrivit The Guardian .

Luni, Blazenka Divjak, ministrul educatiei in Croatia, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu a existat o crestere semnificativa a cazurilor de cand scolile europene si-au deschis portile.

„Pana acum nu am auzit nimic negativ despre redeschiderea scolilor, dar este probabil prea devreme pentru a avea concluzii finale in acest sens”, a spus ea.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.