OMS: Nu exista dovezi ca cei recuperati sunt protejati impotriva infectiei

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustina ca in prezent nu se poate vorbi despre o imunizare in grup, atata timp cat nu exista dovezi clare ca cei recuperati sunt protejati in totalitate fata de COVID-29. Respectiva declaratie vine in contextul in care tot mai mute state vorbesc despre pasaportul de imunitate prin care se poate permite calatoria persoanelor in alte tari.

OMS: Nu exista dovezi clare ca pacientii recuperati au anticorpi formati

Presedintele OMS atrage atentia tuturor guvernelor ca nu trebui sa emita pasapoarte de imunitate, deoarece acestea nu dovedesc si nu inseamna nimic in cazul in care pandemia s-ar putea sa continue inca doi ani sau chiar mai mult.

Potrivit reprezentantilor OMS, in prezent nu exista dovezi clare ca persoanele care au fost infectate si care s-au vindecat au dezvoltat anticorpi si ca sunt protejati de o noua infectie. Previziuni sumbre, care ar putea  zdruncina toate teoriile conform carora pacientii vindicati nu vor putea contacta iar virusul. „Nu sunt dovezi curente ca persoanele care s-au recuperate dupa COVID-19 si au format anticorpi sunt protejati de o a doua infectie”, a specificat OMS printr-un comunicat oficial.

Cum se raspandeste virusul

Citeste si articolul :   Raportarea testelor rapide pentru COVID-19, obligatorie in Romania incepand din 4 ianuarie

In consecinta, presedintele OMS spune ca, prin implementarea pasaportului de imunitate, va creste intensitatea raspandirii si infectarii cu coronavirus. Pentru ca multi cred in teoria conspiratiei si ca virusul nu exista, nu-si vor lua masuri de protectie. Din cauza acestor persoane, riscul de raspandire este urias.

OMS face apel la toate guvernele sa nu emita asa-numitele „pasapoarte de imunitate” prin care li s-ar permite unora sa se intoarca la munca ori sa calatoreasca.

Remprezentantii OMS au mai spus ca in acest moment in mai multe laboratoare se studiaza cum anticorpii dezvoltati de oameni reactioneaza la SARS-COV-2, dar si la alte sase tipuri de coronavirusuri existente in momentul actual.

Autor