Data de la care poti merge in Italia fara restrictii

Guvernul Italian a aprobat vineri noaptea un decret care va permite calatoriile catre si dinspre alte tari membre ale Uniunii Europene.

Decretul a fost propus de catre premierul Giuseppe Conte si ministrul sanatatii Roberto Speranza si va intra in vigoare la data de 3 iunie 2020.

Tot din 3 iunie, guvernul italian va permite cetatenilor sa se deplaseze liber in interiorul  Italiei. Chiar daca unele regiuni si-au dorit o revenire mult mai rapida la regimul normal, premierul Conte a spus clar ca se va merge pe o ridicare progresiva a restrictiilor pentru a preveni un al doilea val de infectari cu noul virus.

Peste 31.600 de italieni si-au gasit sfarsitul din cauza noului virus incepand cu data de 21 februarie, Italia fiind a treia tara din lume, ca bilant, dupa SUA si Regatul Unit.

Publicitate

Pentru a stopa raspandirea noului virus, Italia a fost prima tara europeana care a impus restrictii la nivel national, in luna martie. Intr-o prima etapa, unele masuri au fost relaxate incepand cu 4 mai, atunci cand a permis redeschiderea parcurilor si a fabricilor.

Citeste si articolul :   Strigator la cer: Batrani tinuti la subsol, in camere fara ferestre si in mizerie, intr-un azil ilegal din Craiova

In data de 18 mai urmeaza sa fie redeschise magazinele si tot din aceeasi zi sunt permise si deplasarile in interiorul regiunilor.

Interdictia asupra calatoriilor intre regiunile Italiei si asupra celor internationale ramane in vigoare pana la 2 iunie, cand se marcheaza Ziua Republicii. Toate restrictiile de calatorie vor fi ridicate pe 3 iunie, executivul italian sperand sa poata salva cel putin o parte a sezonului turistic.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.