Nu mai este nevoie de declaratie pentru circulatia in localitati. Parcurile, redeschise

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, joi seara, ca nu va mai fi nevoie, incepand din 15 mai, de declaratia pe proprie raspundere, pentru persoanele care circula in interiorul localitatii. El a mai spus si ca parcurile vor fi redeschise.

Raed Arafat a anuntat, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), in care s-a decis adoptatea Hotararii privind starea de alerta, ca nu mai este nevoie de declaratie pentru a circula in interiorul localitatii.

De asemenea, tot din 15 mai, odata cu instituirea starii de alerta, se dispune redeschiderea parcurilor pentru public, cu exceptia locurilor de joaca pentru copii, si cu respectarea masurilor generale de prevenire si protectie.

„Se instituie interdictia deplasarii persoanelor in afara localitatii sau zonele metropolitane, cu urmatoarele exceptii: deplasarea in interes profesional, deplasarea in scop umanitar, pentru realizarea de activitati agricole, deplasarea pentru comercializarea de produse agro-alimentare de producatori agricole, depl pentru ingrijirea sau administrarea unei alte proprietti din alta localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obtinerea unor drepturi, deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri in centre de tratament, pentgru ingrijirea copiilor sau membrilor familiei, a unei rude, a unei persoane bolnave sau cu dizabilitati, deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata sau realizata de la distanta”, amai spus Raed Arafat.

De asmenea, el a spus ca se mentine si suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant pana la finalul anului scolar/universitar, iar dupa 2 iunie se permite desfasurarea unor activitati de pregatire pentru o perioada de doua saptamani, pentru elevii claselor din ani terminali.

Citeste si articolul :   Timisoara intra in carantina de noapte.

Romania a intrat, vineri, la ora 00.00, in stare de alerta.

Autor