Romania intra in stare de alerta pentru 30 de zile. Cum vom putea iesi din localitate

Ne mai despart doar doua zile de momentul in care Romania o sa iese din starea de urgenta si o sa intre in starea de alerta.

De vineri, 15 mai,  vom putea sa iesim din case fara declaratia pe propria raspundere, dar nu vom putea iesi din oras fara sa declaram in prealabil.

Masca de protectie devine obligatorie in spatiile publice inchise si in mijloacele de transport in comun. Masurile au fost anuntate de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, dar acest proiect ar putea fi modificat de parlamentari.

Starea de alerta presupune noi obligatii pentru urmatoarele 30 de zile. Cu toate ca starea de urgenta va fi ridicata in Romania, autoritatile anunta ca este nevoie in continuare de masuri de combatere a raspandirii virusului, de aceea intra in vigoare aceasta stare de alerta.

Publicitate

„Masca in spatiile publice inchise va fi obligatorie, distanta de 1,5 m intre persoane, adica daca intindem fiecare mainile, aceea e distanta.”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei a mai precizat ca romanii nu vor mai avea nevoie de declaratie pe propria raspundere atunci cand ies din casa, ci doar daca acestea pleaca din localitatea de domiciliu. Oamenii vor avea voie sa iasa din oras numai cu motive bine intemeiate.

Citeste si articolul :   Stare de alerta: Reguli noi pe care trebuie sa le respectam

De vineri se vor redeschide muzeele, saloanele de infrumusetare si magazinele cu acces direct din strada. Bisericile vor putea organiza slujbe cu enoriasi, insa doar in aer liber, cu respectarea distantei de 1,5 metri si folosirea mastilor de protectie. Vor fi permise, de asemenea, si sporturile individuale sau in baze sportive.

Proiectul de lege privind starea de alerta trebuie sa fie votat si de Camera Deputatilor, iar sedinta este programata miercuri. Dupa care, vineri documentul ar trebui promulgat si de presedintele Klaus Iohannis, astfel incat sa intre in vigoare in aceeasi zi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.