Vesti bune! Antibiotice Iasi reia productia de Paracetamol si Novocalmin® in regim de urgenta

Antibiotice Iasi reia productia de Paracetamol si Novocalmin® in regim de urgenta

Astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii, Antibiotice Iasi vine cu o veste buna – pana la sfarsitul lunii aprilie va livra catre farmaciile si spitalele din Romania, Paracetamol si Novocalmin® (metamizol sodic). Decizia de a relua productia pentru aceste medicamente a fost luata, pe langa alte masuri asumate de companie, pentru a sustine sistemul de sanatate romanesc, greu incercat in aceasta perioada.

Antibiotice Iasi a reluat fabricarea acestor produse in regim de urgenta, in contextul in care atat Paracetamolul, cat si Metamizolul sodic (medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala, alternativa terapeutica pentru Paracetamol), au fost incluse in cele mai multe din ghidurile nationale de tratament in UE, ca prima optiune la initierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infectia cu COVID 19.

”Suntem permanent vigilenti la nevoile pacientilor si medicilor romani si ne adaptam planurile de productie pentru a raspunde prompt cererii de medicamente din piata. Antibiotice Iasi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizatii de punere pe piata), materii prime, know-how-ul de fabricatie, pentru a fi capabila in orice moment sa produca si sa livreze o intreaga gama de medicamente pentru milioane de pacienti, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul si Novocalminul® in fabricatie a fost luata pentru ca suntem si vom ramane solidari fata de sistemul medical romanesc, fata de toti pacientii romani”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Paracetamolul fiind considerat o alegere eficienta pentru afectiunile virale si bacteriene, a dus la reducerea stocurilor din depozitele farmaceutice si din farmacii pentru produse ce contin aceasta substanta activa.

Atat Paracetamolul cat si Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice si antipiretice. Ele amelioreaza durerea si reduc temperatura corpului in caz de febra. Metamizolul sodic este recomandat pe baza de prescriptie medicala atat in durere cat si in combaterea febrei, atunci cand aceasta este refractara la al

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.