Beijingul sarbatoreste „victoria” asupra coronavirusului. Liliecii, cainii si pisicile se vand din nou in pietele din China

Liliecii, cainii, pisicile si alte animale domestice sau salbatice sunt din nou disponibile in pietele din China, in timp ce Beijingul sarbatoreste „victoria” asupra coronavirusului.

Pietele in care animalele salbatice sunt vandute ca hrana sau ca tratamente miraculoase au revenit si functioneaza exact asa cum o faceau inainte de coronavirus.

Cainii si pisicile isi astapta ingrozite sfarsitul in custi ruginite. Sunt sacrificati si jupuiti unul langa altul pe o podea de piatra acoperita cu sange, murdarie si resturi, iar liliecii si scorpionii scosi la vanzare ca medicamente traditionale.

Acestea sunt scene profund tulburatoare filmate si fotografiate sambata, in timp ce China sarbatorea „victoria” asupra coronavirusului prin redeschiderea pietelor de carne, de la care, acum trei luni, a pornit primul focar de coronavirus, devenit apoi pandemie.

Publicitate

Un corespondent al Daily Mail a urmarit cum mii de clienti se indreptau spre o astfel de piata din Guilin, sud-vestul Chinei, in timp ce pandemia care a inceput in Wuhan a blocat intreaga planeta.

Citeste si articolul :   Doliu in PSD. Nimeni nu se astepta la asta. S-a stins la doar 57 de ani

Custile cu diferite specii erau ingramadite una peste alta. Intr-o alta piata a carnii din Dongguan, in sudul Chinei, un alt corespondent a fotografiat un vanzator de lilieci, de scorpioni si alte creaturi.

China a stopat multe dintre masurile de siguranta si incurajeaza oamenii sa revina la viata normala pentru a stimula economia. Bineintele, statisticile oficiale arata ca nu exista noi infectii

Piata din Guilin a fost ieri plina de cumparatori care s-au ingramadit sa cumpere carne proaspata de caine si pisica oferita incalzita la un fel de resou.

Unul dintre corespondentii care au capturat imaginile a spus: „toata lumea crede ca focarul s-a terminat si ca nu mai exista motive de ingrijorare. Pentru chinezi, coronavirusul este, acum, doar o problema pe care o au alte tari”.

Guvernul din Beijing promoveaza teorii ale conspiratiei conform carora focarul nu a inceput in China. O poveste discreditata, impartasita pe larg pe platforma de socializare Weibo din China, sustine ca virusul a fost detectat pentru prima data in Italia, inca din noiembrie.

Citeste si articolul :   Raed Arafat da cea mai trista veste. S-ar putea sa se impuna si alte restrictii

Alti oficiali chinezi promoveaza teorii ale conspiratiei despre armata americana, care ar fi adus virusul in Wuhan. Singurul oras chinez izolat ieri a fost Wuhan, dar chiar si restrictiile de acolo incep sa fie ridicate, iar trenurile de mare viteza au deja permisiunea de a intra si de a iesi din orasul-focar.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.