Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA: Rasturnare de situatie. Tanarul din Gorj nu mai are coronavirus. Pacientul 1, negativ la ultimul test

Tanarul de 25 de ani din Gorj nu mai este purtator de coronavirus, dupa cum arata un nou test efectuat vineri de catre specialistii de la Institutul Matei Bas, care a iesit negativ.

Un nou test va fi efectuat sambata.

Tanarul din Gorj, considerat primul caz de coronavirus din Romania, a fost confirmat miercuri seara intr-o conferinta de presa sustinuta de Victor Costache si Raed Arafat.

Ulterior, acesta a fost adus la Bucuresti si internat la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals pentru teste suplimentare, in sectia speciala cu nivel 4 de biosecuritate.

Tanarul era asimptomatic cand a fost adus la Bucuresti

Desi primul test efectuat confirma infectarea cu coronavirus a tanarului de 25 de ani din localitatea Prigoria, acesta nu prezenta niciun fel de simptom specific.

Joi seara, ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, a declarat ca tanarul depistat cu coronavirus prezinta o forma usoara de faringita, pentru care primeste tratament simptomatic, mentionand ca acesta va ramane internat 14 zile la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Autoritatile medicale sustineau ca tanarul a contactat virusul COVID-19 dupa ce s-ar fi aflat in apropiera italianului de 71 de ani care a vizitat saptamana trecuta judetul Gorj si, ulterior, a fost confirmat cu coronavirus in Italia.

Tanarul a organizat o petrecere

Tanarul a organizat o petrecere, la care a participat si italianul, considerat pacientul 0 in Romania.

Pe langa locuinta tanarului de 25 de ani, alte 5 case din apropiere sunt pazite in permanenta de politisti si jandarmi. Locatarii sunt izolati la domiciliu, pentru ca au intrat in contact cu tanarul

In total, 25 de oameni din Prigoria sunt in carantina.

Autoritatile lansasera o ancheta epidemiologica, care urma sa ii identifice pe toti cei care au intrat in contact cu tanarul infectat.

Responsabilii au verificat imaginile camerelor de supraveghere din zona si au incercat sa ii gaseasca pe cei care au participat alaturi de barbat la o petrecere in Targu Jiu, mentioneaza stirileprotv.ro.

Comments are closed.