Press "Enter" to skip to content

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, despre Primul pacient confirmat cu coronavirus: „Din acest moment orice este posibil”

Din acest moment, orice este posibil in legatura cu extinderea coronavirusului in Romania, spune doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Bals. Acesta a explicat, in direct la Digi24.ro, cum sunt camerele pregatite pentru primii bolnavi.

Adrian Streinu-Cercel: „Este vorba de doua camere special amenajate care beneficiaza de dusuri chimice si care contin cate un pat in momentul de fata si pot fi extinse la doua paturi si o zona de laborator unde se lucreaza probele acestor pacienti.

Sistemul e nu intra nimic, nu iese nimic.

Tratamentul este patogenic, si respectiv simptomatic daca apar simptome. Daca persoana e asimptomatica s-ar putea sa nu fie nevoie de niciun fel de tratament special.

Patogenic e un tratament in care folosim medicamente care se interpun pe modalitatile de aparitie a unor posibile determinari sistemice.

80% dintre persoanele care dezvolta infectii virale in general si cu acest virus sunt persoane asimptomatice. In aceasta perioada, virusul se multiplica si poate fi prezent in teste. E motivul pentru care facem aceste teste”.

Reporter: Este posibil sa mai avem si un al doilea caz?

Adrian Streinu-Cercel: „Din acest moment orice este posibil”.

Romania are incepand de miercuri seara un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sanatatii, si secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, au anuntat ca in casa acestei persoane mai sunt 7 persoane – niciun copil, dar persoane in varsta – toate fiind testate si cu rezultat negativ.

Comments are closed.