Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA! Prima declaratie a italianului infectat cu coronavirus, care a vizitat Romania: „Am fost la Craiova, dar…

Barbatul italian de 71 de ani revenit din Romania si confirmat cu coronavirus la Rimini spune ca i-a fost teama, insa acum nu mai are febra.

Potrivit il Resto del Carlino, italianul a declarat ca s-a intors din Romania sambata cu un avion care a aterizat la Bologna. Intrebat cum se simte, barbatul a raspuns: „Medicii trebuie sa o spuna mai bine. Acum nu mai am febra”.

Acesta a recunoscut ca i-a fost teama. Italianul a povestit ca nu a avut febra cand a revenit din Romania. „Am fost la Craiova, dar nu m-am imbolnavit acolo”, a adaugat barbatul, dupa care jurnalistii scriu ca acesta nu a putut continua conversatia din cauza oboselii.

Ziaristii mai scriu ca italianul a inceput sa aiba febra si sa tuseasca duminica, dar luni, cand a mers la medicul de familie, acesta nu a inteles despre ce e vorba si l-a trimis la sectia de urgenta a spitalului din Cattolica. Aici, potrivit medicilor, italianului i s-a facut o radiografie toracica si alte analize, dupa care rezultatul la coronavirus a iesit pozitiv.

Italianul in varsta de 71 de ani este din Cattolica si este internat la un spital din Rimini. Acesta a stat 4 zile in Romania, in judetele Dolj si Gorj, fiind insurat cu o femeie din Gorj.

Autoritatile gorjene au facut pana la aceasta ora analize la 13 persoane care au intrat in contact cu italianul, iar alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologica. Prefectul judetului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca pana acum niciuna dintre persoanele care a intrat in contact cu cetateanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor, precizeaza mediafax.ro.

Comments are closed.