Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA: Raed Arafat anunta cand vom avea un vaccin pentru coronavirus

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a spus cand este posibil sa avem un vaccin impotriva coronavirusului.

„Anul viitor probabil ca vom avea vaccin pentru virus. Ce face toata lumea acum este sa incerce sa limiteze cat mai mult (raspandirea virusului n.r.), iar cand apare vaccinul vom incepe sa limitam prin vaccinare si atunci efectul lui incepe sa scada”, a declarat Raed Arafat.

Tot el a mai specificat ca statul dispune de fondurile necesare pentru a achizitiona echipamente de protectie, dar stocurile la nivel mondial sunt foarte mici.

„Acum avem bani suficienti. Problema este de unde sa gasim sa achizitionam si stocurile care in toata lumea sunt destul de minimale… Noi am creat stocuri atunci cand a fost Ebola, si acele stocuri le-am folosit. Ati vazut ca am avut camerele cu presiune negativa pe care le-am folosit in avioanele cu care i-am adus pe cei din Wuhan si pe cei din Japonia. Dar pentru amploarea pe care e posibil sa o atinga virusul in Europa, e posibil sa trebuiasca sa ne pregatim mai bine”, a mai specificat Seful Departamentului.

Guvernul a emis recent o ordonanta privind necesarul de echipamente pentru situatii de acest gen. „Deja au inceput achizitiile. Au avut primele negocieri. Unele materiale s-au gasit, altele sunt mai greu de gasit. Problema Acest lucru nu e un secret si nu putem sa spunem nimic, decat ca vom incerca sa gasim furnizori pentru aceste materiale si avem nevoie de cantitati mari, conform cerintelor pe care noi le-am pus in OUG”, a spus, luni, Raed Arafat, potrivit mediafax.ro.

Comments are closed.