Press "Enter" to skip to content

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prima declaratie despre italianul infectat cu coronavirus care a vizitat recent Romania.

Managerul Institutului de Boli Infectioase „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat ca riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus sa fi fost contagios in perioada in care s-a aflat in Romania este foarte mic, avand in vedere ca boala s-a manifestat la doua zile dupa ce a plecat din tara.

„Riscul de a transmite pe teritoriul Romaniei este foarte mic pentru ca, fiind in perioada de incubatie. Stim cu totii ca aceasta perioada este de pana la 14 zile. S-a aflat, intr-adevar pe teritoriul Romaniei in perioada de incubatie, dar fara sa aiba potential de transmitere.

Debutul bolii a avut loc la 48 de ore dupa ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul sa fi fost contagios pe teritoriul Romaniei este foarte mic”, a spus, intr-o interventie telefonica la Digi 24, Streinu-Cercel. MAI, despre italianul infectat care a vizitat Romania:

A fost declansata ancheta epidemiologica Ministerul Afacerilor Interne a anuntat, referitor la italianul infectat cu noul coronavirus care a vizitat Romania, ca a fost declansata o ancheta epidemiologica pentru a identifica exact toate persoanele cu care a intrat in contact barbatul.

„Referitor la cazul cetateanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informatiilor detinute la acest moment, inclusiv in baza datelor furnizate autoritatilor romane de Protectia Civila Italiana, rezulta ca barbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova in data de 18 februarie a.c.”, au precizat reprezentantii MAI, intr-un comunicat de presa remis, marti de mediafax.ro.

Sursa citata mai spune ca „in perioada in care acesta a fost in Romania, a locuit in judetul Gorj unde a luat contact cu soacra sa si cu alte persoane”. MAI precizeaza ca „la acest moment, s-a declansat o ancheta epidemiologica, urmand a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetateanul italian a intrat in contact”. Totodata, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate masurile necesare, in functie de gradul de expunere, conchide sursa mentionata.

Comments are closed.