Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA! Meteorologii au facut anuntul: Ce se intampla cu vremea in urmatoarele zile

Ce se intampla cu vremea in urmatoarea perioada? Meteorologii au facut anuntul cu putin timp in urma

Prognoza meteo. BANAT

Desi zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu intervale in care vremea se va raci, regimul termic al urmatoarelor doua saptamani se va mentine peste cel normal in luna februarie.

Astfel, in perioada 23 – 25 februarie, abaterile fata de valorile climatologic specifice vor fi semnificative, cu medii ale maximelor de 15…18 grade si ale minimelor de 2…5 grade.

In celelalte zile, mediat regional, vor fi temperaturi maxime de 7…12 grade si minime de -1…2 grade.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente si local moderate cantitativ in perioada 19-20 februarie, in jurul datei de 23 februarie si posibil intre 26 si 28 februarie.

In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa.

CRISANA

Pe parcursul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine peste cel normal in a doua jumatate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative fata de norma climatologica (cand, in medie, maximele vor fi de 9…12 grade, iar minimele de 1…5 grade) vor alterna cu perioade in care regimul de temperatura va fi mai ponderat, respectiv 6…8 grade ziua si -2…0 grade noaptea.

Precipitatiile -predominant ploi- vor fi mai frecvente in in jurul datei de 23 februarie si intre 26 si 28 februarie. In restul intervalului de referinta probablitatea pentru precipitatii va fi redusa

Prognoza meteo. TRANSILVANIA

In majoritatea zilelor din interval, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 8…12 grade, posibil mai ridicate in perioada 24-25 februarie (exceptie vor face zilele de 20, 21 si 22 februarie cand media regionala a temperaturilor diurne va fi de 5…9 grade).

La debutul perioadei de referinta, minimele termice vor fi preponderent negative, in zonele depresionare putand cobori spre -10 grade, iar in celelalte nopti se vor situa intr-un ecart mediu de -4…2 grade.

Temporar, cu precadere in perioadele 19-20, 23-24 si 26-28 februarie, vor fi precipitatii locale, in general slabe cantitativ, predominant ploi sau mixte.
MARAMURES

In jurul datei de 27 februarie se vor inregistra temperaturi apropiate de cele specifice lunii februarie (maxime de 4…7 grade si minime de -3…0 grade, in medie).

Restul intervalului va fi caracterizat de o vreme mai calda decat normal, cu valori diurne de 8…11 grade si nocturne de -1…3 grade, mediat regional.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in data de 18 februarie si dupa data de 21 februarie.

Prognoza meteo. MOLDOVA

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in a doua jumatatea a lunii februarie. Vor fi totusi variatii de regim termic, astfel ca in zilele cele mai calde (perioada 17-18 si cu probabilitate mare intre 24 si 26 februarie) valorile maxime vor fi de 10…15 grade, iar minimele de 1…5 grade, in medie. In restul intervalului sunt estimate, mediat regional, temperaturi diurne de 6…9 grade si nocturne de -3…0 grade.

Regimul pluviometric se va mentine in general deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar temporar fiind posibile precipitatii slabe cantitativ.

Prognoza meteo. DOBROGEA

Pe parcursul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine peste cel normal in a doua jumatate a lunii februarie. Zilele cu abateri pozitive semnificative fata de norma climatologica, respectiv 23-26 februarie (cand, in medie, maximele vor fi de 10…14 grade, iar minimele de 3…6 grade) vor alterna cu perioade in care regimul de temperatura va fi mai ponderat, respectiv 7…10 grade ziua si 1…4 grade noaptea.

Citeste mai multe pe stirilekanald

Comments are closed.