Parintele Visarion Alexa: De ce e bine sa sfintim locuinta de Paste.

Parintele Visarion Alexa: „E nevoie de o sfestanie a casei care sa ne scape de fapturile intunecate care ne pandesc in…””

Sfintirea casei de Paste sau sfestania se savarseste de catre preot in biserici sau in casele crestin-ortodocsilor.

Parintele Visarion Alexa le explica tuturor credinciosilor cae este rolul sfestaniei si cu ce este de folos pentru noi si pentru familia noastra: “E nevoie de o sfestanie a casei care sa ne scape de fapturile intunecate care ne pandesc in toate colturile casei. E firesc ca slujba sa fie facuta cu toti cei din familie. Lumineaza locuintele si le curata de energii”.

Parintele explica faptul ca sfestania se savarseste inainte de Pasti, cand facem curatenie in locuinta, este bine sa facem si o curatare spirituala.

“ In saptamana a 5-a dinaintea Pastelui. Acum au loc primele Denii. Sfintirea casei ne linisteste sufletul.

Este o perioada buna. Unii cred ca doar in luna martie, dar nu este adevarat. Are legatura de curatenia de Paste, ne facem curat in viata si in suflet. Sfestania este strans legata de impartasanie si spovedanie. Sfintirea casei o lumineaza, il cheama pe Dumnezeu la ea, daca este o atmosfera care apasa. Ii linisteste pe oamenii care locuiesc in ea. Facem curatenie generala, apoi il chemam pe preot sa faca sfestanie.”

Citeste si articolul   Inca mai cumperi afine? Metode simple si ingenioase de cultivare, care te scapa de preturile umflate