Press "Enter" to skip to content

ALERTA METEO: Europa, lovita de un adevarat uragan! Vantul atinge 250 km/h

O furtuna de o violenta extrema a lovit Islanda. Vantul, insotit de ploi torentiale, a depasit 250 de kilometri pe ora, viteza specifica furtunilor tropicale.

A ajuns apoi si pe coasta Marii Britanii, unde cel putin doua persoane si-au pierdut viata.

Potrivit meteorologilor, vijelia a avut forta unui uragan, si a fost insotita de o ploaie inghetata.

Furtuna botezata Dennis a lovit cu putere Islanda, unde autoritatile au decretat cod rosu de vreme rea. Majoritatea activitatilor zilnice au fost intrerupte, iar oamenii au fost sfatuiti sa nu iasa din case si mai ales sa nu se expuna vantului violent.

In unele parti ale insulei, codul portocaliu a fost mentinut pentru zilele urmatoare, pana cand vijelia se va potoli.

Vantul puternic a spulberat totul in cale si pe coastele nordice ale Scotiei si in Anglia, unde au fost anulate sute de zboruri. Aproape 10.000 de oameni au ramas blocati in aeroporturi.
Autoritatile din regiunile de coasta din vestul Angliei s-au pregatit pentru acest adevarat uragan, mai ales ca au mai trecut printr-o alta furtuna puternica in aceasta iarna, imediat dupa Craciun.

Unele dintre cele mai expuse sunt micile puburi situate in apropierea tarmului, iar proprietarii incearca sa se baricadeze, pentru a nu fi inundati, din nou.

Tom Parmenter, reporter Sky News: „Nivelul apei din aceasta regiune a River Valley a fost cam pana aici, in weekendul trecut, cel mai inalt inregistrat. Aceasta este o statie de monitorizare a raului, iar 10% dintre aceste statii de pe tot cuprinsul Angliei, au inregistrat cele mai inalte niveluri din aceasta iarna.”

In nord-estul Angliei au fost mobilizati soldatii pentru a ajuta populatia, noteaza stirileprotv.ro

Comments are closed.